Ryttaren Elin Jeppsson väljer en annan väg

Dressyrryttaren Elin Jeppsson prioriterar sin civila karriär och tar en paus i sin professionella satsning på hästarna under en period. Hon kommer ha kvar sin egen häst men har tillsammans med Agria och Svenska Ridsportförbundet tagit beslutet att inte längre ingå i talangsatsningen Team Agria.

Elin som varit och är, mycket framgångsrik inom dressyren med bland annat EM-start och medaljer på NM och SM som Young Rider med Trolé, flertalet Grand Prix-starter med hästarna Edelweiss och Charmidor väljer just nu sin civila karriär och drar ner på sin hästverksamhet under en tid. Valet innebär att Elin flyttar till Kungsbacka och fortsätter sina studier inom företagsekonomi. I och med detta så kommer hon enbart att ta med sig sin egna häst Lindos och lämna tillbaka de hästar hon nu har i sin verksamhet till sina ägare.

Elin har sedan 2007 ingått i Agrias och Svenska Ridsportförbundets talangsatsning Team Agria där också Angelica Augustsson, Emelie Brolin och Sara Molvidson ingår. Satsningen är femårig och avslutas den 31 december 2011. Förändringen innebär att Elin tillsammans med Agria och Svenska Ridsportförbundet beslutat att Elin inte längre kommer att ingå i Team Agria längre utan slutar ett år i förtid.

– Att ha varit en del av Team Agria har betytt mycket för mig. Dels var det ett stort erkännande att bli en av fyra utvalda ryttare, dels har det under de här åren varit ett stort stöd i min satsning, berättar Elin. Vi har en väldigt bra gemenskap i Teamet, vi jobbar för samma sak och vi har en personlig utveckling i de aktiviteter vi gjort med Teamet. Det har varit väldigt roligt att arbeta ihop på detta unika sätt i en annars så individuell sport som ridsporten.

– Det har varit fantastiskt att få jobba med en sån person som Elin säger Johan Fyrberg personlig coach för Team Agria. Hon är väldigt ärlig och öppen i sin dialog och har gjort de tre inledande åren på ett mycket bra sätt. Det är mycket som krävs för att ta det sista steget, från att gå ifrån att vara en identifierad talang till att nå toppskiktet. Det är vid sidan av kunskaper och färdigheter och rätt prestationsförutsättningar, många års investeringar av eget engagemang i sporten som krävs. Vi vet erfarenhetsmässigt att ryttarens egna inre drivkraft och motivation har en stor och i många fall avgörande betydelse. Det handlar om att gå in för sin idrottsliga dröm och för sina mål - fullt ut!

– I Elin har vi haft en väldigt bra ambassadör för Agria, berättar Suzanne Burdén kommunikationsansvarig på Agria Djurförsäkring. Hon är en väldigt ödmjuk person som alltid har sina hästars bästa för ögonen. Hon är en person som skapar förtroende med de människor hon har omkring sig som hästägare, tränare och ryttare.

– Fem år är en lång tid och vi på Agria har stor förståelse och respekt för Elins beslut och det känns väldigt bra och viktigt att stötta Elin i det, avslutar Suzanne. Vi kommer att fortsätta ha Elin knuten till Agrias verksamhet, men inte som en medlem i talangsatsningen Team Agria.

Fakta om Elins hästar:
Trolé e. Trofé–Monaco
Edelweiss e. Furioso II-Goldlöwe
Charmidor e. Eighty Eight Keys xx-Modus
Lindos e. Lancer II-Calvados