AgriaHoppet ger klirr i klubbkassan

Arrangörerna av kvartsfinalerna i AgriaHoppet 2009 får dela på 30 000 kronor. Det är deltagarnas anmälningsavgift som går tillbaka som arrangörsbidrag till de sex klubbar som arrangerade.

 Vi vill att både ryttarna och föreningarna ska få ut något av att vara med i AgriaHoppet, säger Stefan Fur, Affärsområdeschef Häst, på Agria.

Arrangörsbidraget är en jättefin uppmuntran till våra duktiga arrangörer och ett trevligt initiativ från Agria, säger Carina Sjöberg, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet.

Munka-Ljungby Ridklubb, Ljungby Ridklubb, Kungsbacka Ridklubb, Årsta Runsten Sportryttareförening, Hammarö Ryttarförening och Umeå Ryttarförening var arrangörer av kvartsfinalerna 2009. Både Hammarö och Umeå hade sina kvartsfinaler i samband med utomhus- respektive inomhus-SM i hoppning.

Det är en väldigt bra tävlingsform och jag tycker att det är positivt med stilbedömning. Dessutom är det bidrag vi får som arrangör en stor hjälp för oss som klubb, säger Kerstin Martinsson på Umeå Ryttarförening.

I AgriaHoppet kvalade anmälda ryttare på alla regionala 1,20-tävlingar. De trettio bästa i varje zon gick vidare till en kvartsfinal. De två bästa i varje zon gick sedan vidare till semifinalen i Ericsson Globe och där avgjordes vilka sex som fick rida finalen inför fullsatta läktare i samband med Stockholm International Horse Show.