Ryttarteam under utveckling delar med sig av sina framgångstips

Team Agria kommer till två ridklubbar i Västra Götaland den 18-19 maj. För andra ryttare är detta en chans att lära sig mer om hur framgång föds ur bra grundridning kombinerad med vinnarinstinkt, mod att satsa, gå sin egen väg och tänka långsiktigt.

Den 18:e och 19:e maj händer något speciellt för dem som vill satsa på sin ridning och utveckla sina förutsättningar som ryttare. Då kommer framtidens ryttarstjärnor; hoppryttarna Angelica Augustsson och Sara Molvidson samt dressyrryttaren Elin Jeppsson till Stenungsund och Tidaholm. Talangerna, som själva är på god väg att nå sina mål, delar med sig av sina framgångstips.

Kvällen består av tre delar, en dressyrlektion, en hopplektion och avslutas sedan med en clinic där Team Agria rider. Fart, fläkt och spänning utlovas under kvällen.

– Målet med clinicarna är att alla ska känna sig riktigt motiverade när de går hem. Vi vill förmedla att genom hårt arbete kan alla lyckas, säger Angelica Augustsson, som själv är ett exempel på detta.

Angelica har aldrig ägt dyra hästar, utan tränat andras problemhästar. Idag tävlar hon mot världsledande ryttare på internationella tävlingar. Medlemmarna i Team Agria har jobbat i många år för att komma dit de är idag, och de har siktet ställt ännu högre. Därför handlar deras tips om hur man når sina mål genom bra grundridning, vilja att satsa och mod att gå sin egen väg. Och så självklart att man har kul under tiden.

Clinicarna äger rum vid Stenungsunds Ridklubb den 18 maj och vid Tidaholmsbygdens Hästklubb den 19 maj. 18:00 börjar kvällen som håller på till ca 21.00. Inträdet är 50 kronor, men Agrias kunder går in gratis när de har med sig sitt försäkringsbrev.

I höst bjuder Team på Turné på liknande kvällar, fast i andra delar av landet. Team Agria är en femårig ungdoms- och talangsatsning, i samarbetet mellan Agria Djurförsäkring och Svenska Ridsportförbundet.