Ny spännande form för Agriahoppet

AgriaHoppet, stilhoppningscup för alla som tränar och tävlar 1,20-hoppning, blev en succé ifjol. I år kan ännu fler vara med då kvalen sker på alla regionala 1,20-tävlingar under våren. Till hösten arrangeras sex kvartsfinaler, semifinal och final på Globen. Dessutom blir alla som går till semifinalen inbjudna till en träningsdag med Lotta Björe på Strömsholm.

Att rida sin häst i balans, med följsamhet och rätt inverkan, utvecklar en god och effektiv ridning. Det är en framgångsfaktor för alla som vill nå långt och ha en hållbar häst. I år presenteras stiltävlingen Agriahoppet i ny spännande form. Bland annat kvalar man in genom att delta i vanliga regionala tävlingarna och kvartsfinalerna blir egna klasser.

– Alla som tävlar 1,20 kan vara med. De 30 bästa från de regionala tävlingarna i varje zon går vidare till Agriahoppets sex kvartsfinaler, som är renodlade stiltävlingar, berättar Suzanne Burdén, Agria Djurförsäkring.

De två bästa från varje zon går vidare till semifinalen på Globen inför Stockholm International Horse Show i december. Men innan dess blir de tolv ryttarna inbjudna till en träningsdag med Lotta Björe för att kunna få hjälp inför finalen.

– I Agriahoppet får många chansen att vara med och tävla, samtidigt som de som rider sina hästar bra och följsamt kommer vidare till semifinal och final, säger Tomas Torgersen sportchef på Svenska Ridsportförbundet som är medarrangör från och med i år.

Juryn i kvartsfinalerna och på Globen består av kunniga och framgångsrika hoppryttare. I fjol var en av dem Maria Gretzer.

– Utan bra grundridning går det inte att komma vidare och stilbedömning i lägre klasser är något jag alltid förespråkat, säger Maria Gretzer. Resultaten räknas under perioden 1 april tom 12 augusti. Till och med den 15 maj kan alla anmäla sig till cupen.

Precis som förra året åker vinnaren hem från Globen med ett hästsläp från Thule.