Förbundskaptenerna bloggar från EM i hoppning och dressyr

Ryttar-EM pågår för fullt i engelska Windsor. Maria Gretzer och Bo Jenå, förbundskaptener i hoppning respektive dressyr berättar direkt från EM på Agrias webbplats.

Varje dag kommer en speciell rapport från mästerskapet till läsarna på Agrias webblplats. De första – om uppladdningen och spänningen inför de kommande prestationerna present­era­des redan på tisdagen. EM rids i Windsor, Storbritannien, bakom det kungliga slottet där den engelska drottningen ställt sin trädgård till arrangörens förfogande.

Det är första gången EM i hoppning och dressyr anordnas samtidigt på samma tävlingsplats. För att våra svenska ryttare ska kunna prestera maximalt vid EM har Agria, genom Agria­miljonen stöttat dressyren och hoppningen. Hoppningen fick medel för att anordna två tränings­läger med internationellt välkända tränare och domare samt föreläsningar i träningsmetodik. Även om EM är i högsta grad aktuellt har hoppningen redan fokus på framtida uppgifter.

– Vi kommer att ha en träning för den tyske topptränaren Kaiser Johansmann under hösten liksom träningar för Pether Markne och Peter Eriksson varannan vecka, säger Maria Gretzer.

– Det är en förberedelse för och början på uppladdningen till VM i Kentucky nästa höst. Tack vare Agriastödet kan vi börja i god tid. Dressyren har fått medel för att kunna rekrytera en landslagstränare. Det blev ett samarbete med tyske topptränaren Hubertus Schmidt som har rollen som supervisor.

– Vi har Hubertus Schmidt med här i Windsor och det är väldigt betydelsefullt. Han har följt träningarna och stöttat ryttarnas egna tränare. Han har verkligen varit en super supervisor säger Bo Jenå, dressyrens förbundskapten.