Duktiga ryttare kan söka stipendium från Agria Djurförsäkring

Även i år får en ponnyryttare, en juniorryttare och en Young Rider stipendium som ska hjälpa dem ta klivet till nästa steg i tävlingskarriären. Fram till 19 oktober kan du nominera dig själv eller någon annan som visat framfötterna och som vill nå ännu längre.

Ryttare och kuskar från alla discipliner inom Svenska Ridsportförbundet kan söka stipendium och bli Agria Ponnyryttare, Agria Juniorryttare eller Agria Young Rider. Stipendiet, 50 000 kronor delas ut till tre olika ryttare eller kuskar. Agria Ponnyryttare kan sökas av dem som är upp till 17 år, Agria Juniorryttare av dem mellan 14 17 och Agria Young Rider är till för dem som är mellan 18-20 år.

– Stipendiet är en morot för duktiga ryttare som vill satsa på sin tävlingskarriär och som står i begrepp att ta några viktiga kliv framåt. Vi vill ge ett värdefullt stöd i den resan, säger Stefan Fur, Agria Djurförsäkring.

Informationen om hur man söker stipendiet finns på www.agria.se och www.ridsport.se.

– Stipendiaten ska visa att hon eller han menar allvar med sina tävlingssatsningar. Lika viktigt är också att den framtida stipendiaten är en förebild för andra hästintresserade. Vi på Agria och Ridsportförbundet som utser stipendiaten sätter stor vikt vid att personen i fråga är en bra kamrat i stallet och visar prov på bra horsemanship och sportmanship, fortsätter Stefan Fur.