De första två Agriahopparna klara till Globen

Caroline Bengtsson från Kungsbacka Ridklubb och Alexandra Rolén från Nääs Ryttarförening blev de första två som kvalade in till semifinalen av Agriahoppet i Ericson Globe. Men innan de rider in i Ericson Globe väntar en träningsdag för Lotta Björe tillsammans med de andra tio finalisterna.

Under våren har 30 ekipage från Västra Sverige samlat poäng till kvartsfinalen som gick i Kungsbacka i söndags. In i det sista var det ovisst vem som skulle stå som vinnare.

– Det blev otroligt jämnt då ettan och tvåan red på samma stilpoäng i grundomgången. De två fick rida om samma bana och då rev Alexandra ett hinder. Annars var även de ritterna nästan identiska och nu stod Caroline som vinnare, berättar Stefan Fur, Agria Djurförsäkring.

Caroline red sin häst i balans, med följsamhet och rätt inverkan vilket är några av de moment som stildomaren Lena Berggren tittat på.

– Det kändes jättebra och jag var inte så nervös inför andra omgången eftersom jag visste att vi båda gått till Globen, men det var ju väldigt roligt att få vinna och få det fina täcket, berättar Caroline glatt. Jag red som vanligt och tänkte bara lite extra på att ha en bra galopp och rätt rytm.

Caroline är 16 år, har just börjat gymnasiet och går estetiskmusikprogrammet och hennes mål inom några år med La Cantoná är junior SM.

– Le Cantoná är vår egen uppfödning så det kännas extra roligt, fortsätter Caroline. Han är en valack som är sju år efter Cardento.

De två bästa från varje zon går vidare till semifinalen på Ericson Globe inför Stockholm International Horse Show i november. De sex bästa går sedan till finalen den 27 november. Precis som förra året åker vinnaren hem med ett hästsläp från Thule. Men innan dess blir de tolv ryttarna inbjudna till en träningsdag med Lotta Björe för att kunna få hjälp inför finalen.

De övriga fem kvartsfinalerna är: Munka Ljungby 5-6 september, Ljungby 12 september, Runsten 26-27 september, Umeå 24-27 september, Hammarö 10-11 oktober