Kläder

Idag finns det väldigt bra kläder som fungerar vid ridning, mamma har kanske tjatat om långkalsonger och täckbyxor och det blev bylsigt och obekvämt så man hoppar hellre över. Men det finns smarta sätt som gör att man kan rida som vanligt.

Ett underställ som sitter lite mer figursytt märks inte under ridbyxorna, om man dessutom väljer ett par vinterridbyxor som är fodrade håller de värmen ännu bättre. På fötterna bör man ha ett par varma strumpor som inte är för tjocka så de fortfarande går ner i stöveln, det finns många bra tunna ullvarianter och behöver inte vara från en ridsportbutik.

Det är alltid bra med lager på lager, så ha en lite tunnare jacka under vinterjackan så att du kan ta av dig när du blir varm vid stalljobbet eller ridningen. Det finns också många bra täckkjolar som man kan använda både i stallet och vid ridning och smidigt ta av sig när det behövs.

Handskar finns också riktigt bra vinterridhandskar men har man inte dem med sig fungerar det utmärkt med ett par vanliga plasthandskar under de vanliga ridvantarna då det håller värmen riktigt bra.  

Torra ponnyryttare

Det är väldigt lätt att bli både smutsig, fuktig och rentav blöt när man är i stallet. Se alltid till att ha extra ombyte och rena torra skor om du fått dig en dusch. Är man lite fuktig är det omöjigt att få upp värmen och de mysiga timmarna i stallet kan bli en mardröm.  

Utrustning vid ridning

Det finns såklart en hel del bra vinterridstövlar, men har man inga så går det också bra med värmepåsar i stövlarna när kylan slår till. Det är också smart att använda ett par stigbyglar med gummi eller plast så att inte järnet kyler stöveln.

Under hjälmen finns det smidiga öronpuffar man kan använda men många tycker också att ett tunt bomullspannband sitter bra under hjälmen och värmer öronen.