Gör ponnyn fin till träning och tävling

Rykta din ponny noga

Ponnyer är väldigt bra på att smutsa ner sig och även om du badar ponnyn kvällen innan din ponny ska vara fin är det väldigt lätt att den är smutsig på morgonen. Här får du några av våra bästa tips för att få en skinande ren ponny på tävlingsdagen!

Vita delar på ponnyn

Det vita på din ponny blir nästan alltid gult, när man badar den är det väldigt bra att använda schampo som är speciellt för vita ponnyer. Så har den vita ben kan man använda ett silverschampo som oftast är lila och tar bort alla fäckar. Är den sen gul på morgonen är det väldigt bra att ha ett torrschampo till hands så att man snabbt får bort smutsen. Vanligt potatismjöl är också ett gammalt husmorsknep som gör nästan allt vitt.

Svansen blir lätt smutsig

Svansen blir oftast riktigt smutsig, här kan man låta schampot sitta lite längre så ger de ännu bättre effekt. Tänk på att skölja ur ordentligt efter så det inte blir något kvar i svansen. När svansen är tvättad använd mycket pälsglans så den är lätt och borsta ur då fastnar smutsen sämre med.  Ha också svansen flätad på natten då blir det lättare på tävlingsdagen.

Ren utrustning

Se till att all din utrustning är ren, täcken, grimmor osv, annars blir ponnyn lätt smutsig igen när man börjar använda utrustningen. Även väldigt viktigt att boxen är ren när väl ponnyn är ren, gör en extra mockning kvällen innan.

Ta dig tid

Viktigast när man ska iväg med sin ponny är att man har gott om tid på sig, för att få en ponny helt ren så tar det tid och det finns inga genvägar. Ha inte för bråttom då blir oftast slutresultatet på prestationen inte lika bra heller.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg