Artiklar

Glöm inte broddarna i vinter

En galopp på ett snötäckt fält gillar de flesta, både ryttare och ponnyer. Men för att inte halka på isiga underlag kan din ponny behöva broddar under vinterhalvåret. 

Ta hand om din utrustning så håller den längre

Med hösten kommer också lera och smuts, något som sliter extra mycket på din och ponnyns utrustning. Här får du tips på hur du tar hand om dina saker på bästa sätt, så att de håller längre.

Rusta hagen inför vintern

Innan snön kommer och det blir alltför blött och geggigt är det bra att se över sin hage, så att den är rustad inför vintern. 

Så kan du hjälpa ponnyn under fällning

När sommaren är över är det inte bara vi människor som förbereder oss för kallare tider - det gör även ponnyerna. Under hösten är det inte ovanligt att de fäller sin sommarpäls, för att ge plats åt vinterpälsen. Här f...

Leriga hagar kan förvärra mugg

Bra att veta om mugg

Under hösten är det vanligt med leriga hagar och fuktig luft, något som kan göra att ponnyn lättare får mugg. Mugg är ett hudproblem som uppkommer i ponnyns karled - strax ovanför hoven - och orsakas av bakterier.

Ryttare och häst med reflexer

Du glömmer väl inte reflexerna?

Det kan aldrig påpekas för många gånger hur viktigt det är att använda reflexer. När du håller på med levande djur i mörkret är det ännu viktigare. Utan reflex blir du om du har tur upptäckt 20 meter innan bilen passe...

Häst klipps ansikte

Klippa hästen eller inte?

Så här års är det många som funderar på att klippa sin häst. Det är lätt att förmänskliga våra fyrbenta vänner, men att jämföra dem med hur vi människor upplever kyla och värme kan vara svårt. Agria Djurförsäkring bad...

Det här behöver du i ditt stallapotek

Att snabbt kunna ge första hjälpen om hästen skadas kan vara avgörande för läkningstiden. Det är bra att regelbundet se över ditt stallapotek - här får du tips om vad det kan innehålla.

Transportera hästen i värmen

Ska du ut och åka med din häst i sommarvärmen? För att ge din häst en så bra resa som möjligt och för att minimera risken för sjukdom kan du vidta vissa åtgärder. 

10 tips inför sommarbetet

Snart är det dags för många hästar att släppas ut på efterlängtat sommarbete. Men ta det varligt. Risken för skador och sjukdomar ökar när hästarna börjar sina sommaräventyr. Här lämnar Agria Djurförsäkring tio råd so...

1 / 4