Område: Lantbruk Om Får

Urinsten hos baggar går att förebygga!

Urinsten är enligt Agrias statistik en av de vanligaste orsakerna till att en bagge måste avlivas. Urinstenarna består av mineraler och protein och det finns flera orsaker till att de bildas. 

Artiklar
Är du ny som fårägare?

Det är mycket man ska tänka på när man är nybliven djurägare, oavsett vilket djur det handlar om. I den här artikeln får du tips på vad du som nybliven fårägare ska tänka på!

Artiklar
Minska smittrycket i din fårbesättning Att köpa in djur kan vara nödvändigt för att förnya besättningens avelsmaterial. För att hålla ner smittrycket bör man dock undvika att köpa in djur i onödan eftersom det är den vanligaste orsaken till att sjukdomar sprids. Du kan själv förebygga problem genom att vara extra noga med vilka djur du köper in. Artiklar
Salmonellainfektion hos får - en zoonos Zoonoser är ett samlingsnamn för smittsamma sjukdomar som kan överföras mellan djur och människa och lyder under zoonoslagen (1999:658). Salmonella kan smitta både från djur till människa och tvärtom. Artiklar
Inför Sveriges största Lantbruksmässa

Riksutställning för nötkreatur, får- och ankvallning samt showmanship; Sveriges största Lantbruksmässa, Elmia Lantbruk Djur & Inomgård bjuder på underhållning både för fackfolk och annan publik.

Artiklar