Nominera till Ung Växtkraft

Foto: Caroline Willberg Johnn

Nu är det återigen dags att nominera en ung entreprenör till 2018 års Ung Växtkraft. Med priset vill Länsförsäkringar stödja och uppmuntra unga, duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller landsbygden levande.

Lantbruket förändras och utvidgas med nya verksamheter, inte minst tack vare yngre förmågor. Med stipendiet vill Länsförsäkringar uppmärksamma dessa unga och drivna entreprenörer. Känner du någon som aktivt är med och utvecklar landsbygden? Då kan du nominera personen till tävlingen Ung Växtkraft, där vinnaren får ett stipendium på 50 000 kronor. 

Vi vill lyfta någon som utvecklar landsbygden

För att vara med i tävlingen ska den unga företagaren vara verksam på landsbygden och kännetecknas av entreprenörskap, utveckling och nyskapande.

– Med Ung Växtkraft vill vi lyfta någon person som med en positiv inställning utvecklar landsbygden på ett eller annat sätt. Se dig omkring om du inte har en ung företagare som kanske verkar inom de gröna näringarna, i din bekantskap och nominera redan idag, uppmanar Henrietta Hansson, vd på Länsförsäkringar Jönköping och ordförande i juryn.

Priset på 50 000 kronor kan användas till vidareutveckling av företaget, till exempel för en studieresa eller annan kompetensutveckling. 

Känner du en ung entreprenör eller känner någon som känner en?

Ta chansen och nominera. Vem som helst kan nominera en företagare och det kan du göra fram till den 15 januari 2018.  Den nominerade ska vara en ung entreprenör med nyskapande verksamhet på landsbygden. Företagaren ska vara medlem i LRF och yngre än 36 år. Företaget ska ha funnits i minst 12 månader.

Här kan du nominera

 

Bärodlaren Josefin Svensson vann priset 2017, se en intervju med henne här:

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg