Elmia Lantbruk – en mötesplats för det svenska lantbruket i 40 år

Den 22-25 oktober arrangerades Elmia Lantbruk Maskin & Fält för 40:e gången. Dåtid mötte nutid under årets tema: Lantbrukets framtid.

Årets mässa av Elmia Lantbruk Maskin & Fält bjöd på alla möjligheter att förkovra sig i teknik för lantbruk, entreprenad och energiproduktion. Besökarna kunde lyssna på seminarier för inspiration och kunskap, och inte minst möta andra besökare eller utställare för att knyta kontakter och göra affärer.

Agria Djurförsäkring, lantbruksdjur och gröda, fanns representerade av Länsförsäkringar i mitten av hall B. Där under de lysande kuberna kunde man prata om sin trygghet i form av försäkringar och bra sparformer. Det gick även att finansiera en maskininvestering eller bara slappna av en stund med en kopp kaffe och en glass. Man kunde också bidra till insamlandet av pengar till stipendiet Ung Växtkraft, genom att kasta prick i olika stora hinkar, och där poängen omvandlades till pengar.

Teknik i all ära men det är mötet med människor som gör lantbruket levande och det var i Jönköping de möttes. Barn, ungdomar, yrkesverksamma och pensionärer i en härlig blandning men alla med samma intresse – det svenska lantbruket.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg