Barbie, Linda och Rosa prisades i SARA-klassen

Den 25 oktober 2013 utsågs vinnarna av priset SARA-klassen. Barbie, Linda och Rosa var namnen på de tre kor som både hade den finaste inre och yttre skönheten.

SARA-klassen är ett pris som premierar både inre och yttre skönhet. Efter tre spännande finaler stod det klart att Barbie, Linda och Rosa vann sina respektive klasser. De korna ansågs ha allra bäst utseende i kombination med hållbara produktionsegenskaper. Priserna delades ut under lantbruksmässan i Elmia den 25 oktober 2013.

Vinnare holstein: 2404 Barbie

2404 Barbie - vinnaren i rasen holstein

Holsteinvinnaren 2404 Barbie hade rest ända från Älvsbyn, en resa på 130 mil. Resan till trots var hon i mycket fin form. Barbie vann även publikens pris, som mässdeltagarna röstade fram under torsdagen i Agrias monter. Barbie ägs av Magnus och Anki Sandin. En rörd Anki var väldigt stolt över Barbie och hade svårt att hålla tårarna borta.

Vinnare SRB: 1183 Linda

Vinnaren i klassen SRB blev 1183 Linda som ägs av Göran Larsson i Brålanda. Linda har fått fem kalvar (alla kvigor) och hennes första dotter har redan fått tre egna döttrar. Det var Görans mor som 1950 fick den första Linda-kon av sina föräldrar. För vinstpengarna ska hela Görans familj åka till Norge.

SRB-vinnaren 1183 Linda

Vinnare jersey: 58 Rosa

Rosa blev vinnaren i klassen jersey där tre kor tävlade. Rosa är en fjärdekalvare som ägs av Wirums säteri i Hjorted. Hon är en mycket speciell ko som alltid väntar till sist när de ska in i gropen. Hon lever i sin egen lilla värld. För resechecken ska ägarna åka till Danmark och titta på koutställning.

Vinnaren i klassen jersey - 58 Rosa

Om SARA-klassen

  • Bakom priset står Agria Djurförsäkring och VikingGenetics
  • Priset är en resecheck på 25 000 kronor (SRB och holstein) och 15 000 kronor (jersey) samt tio semindoser från VikingGenetics
  • Utmärkelsen delas ut till den ko som är frisk, har kalvat många gånger och ger mjölk av hög kvalitet. Dessutom ska den vara vacker.

Publikens röst

I Agrias monter kunde besökarna på mässan under fyra dagar rösta fram sin favorit bland de tävlande korna. Vinnarna blev 420 Gulli, 2404 Barbie, 773 Betty, 826 Blomma och 1219 Rosina.

Presentation av de tävlande i klassen SRB

Presentation av de tävlande i klassen holstein

Presentation av de tävlande i klassen jersey

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg