Område: Katt Om Ormbett

Vanliga veterinärfrågor om katter

Här har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna som våra veterinärer får om katter och deras sjukdomar. Läs bland annat om avmaskning, vaccin och astma.

Artiklar
Faror för din katt i sommartid

På sommaren är många katter utomhus hela dygnet. Den svenska naturen är relativt ofarlig för en kringstrosande katt men det finns ändå några saker du bör se upp för. Här berättar vi hur du tacklar en del sommarproblem.

Artiklar
Ormbett på katt

I Sverige har vi endast en giftig orm, nämligen huggormen. I vissa trakter är den mycket vanlig, till exempel skärgården. Så här gör du om din katt blir ormbiten.

Artiklar
Stor risk för huggormsbett för hundar och katter De senaste dagarnas värme och sol har lockat fram huggormen – något som för många nyfikna hundar och katter har varit ödesdigert. En stor mängd huggormsbett rapporterats just nu till Agria Djurförsäkring. Artiklar
Stor risk för huggormsbett för hundar och katter De senaste dagarnas värme och sol har lockat fram huggormen – något som för många nyfikna hundar och katter har varit ödesdigert. Efter påskhelgen har en stor mängd huggormsbett rapporterats till Agria Djurförsäkring. Artiklar
Ormbett på katt

Min katt jagar allt, inklusive huggorm. Jag har tidigare hört att huggormsbett är ofarliga för katt, stämmer det verkligen?

Fråga veterinären