Område: Katt Om Löp

Kastrera katten – varför det?

Många avstår från att kastrera sin katt i tron att katter mår bäst av att vara okastrerade. Men ska du inte använda din katt i avel finns massor av bra skäl att kastrera.

Artiklar
Marskatter - vad är det som händer egentligen?

Det är mars månad och din tidigare så lugna och härliga katt har plötsligt blivit som förbytt. Du står förbryllad bredvid och ser hur hon springer runt och skriker och skvätter både här och där. Din katt har blivit en marskatt.

Artiklar
Att avla på sin katthona

Nästan alla som har en katthona, har vid åtminstone något tillfälle funderat på om man ska para eller inte. Kanske har du rent utav gått in för att köpa en avelshona? Vi tänker här gå in på ett par saker du ska tänka på som ägare till en avelshona och det ansvar det bär med sig.

Artiklar
Att bli kattuppfödare För att bli kattuppfödare krävs en hel del av dig som person. Det är viktigt att du noga tänker genom varför du vill bli uppfödare och vilka krav som ställs på dig. Det är ett stort ansvar fyllt med glädje. Artiklar
Parning och löpning hos katt

Innan du parar din hona bör du i god tid innan hon börjat löpa ha hittat en lämplig hane. Alla rasringar har något slags avelshaneregister, gå lugnt genom registret, kontakta uppfödare med attraktiva hanar - och inte minst en attraktiv och sund stamtavla.

Artiklar
Könsmognad och löp

Hur vet jag när min katt är könsmogen och börjar löpa?

Fråga veterinären