Område: Katt Om Kattras

Katt av rasen ragdoll.
Kattraserna är många och sträcker sig från jättestora långhåriga kattraser till mindre hårlösa katter. Det är inte bara utseendet som skiljer sig mellan raserna. Här hittar du matnyttig, rolig och intressant fakta om olika kattraser. Vi hjälper dig även i det ibland svåra valet att välja en ras som passar just dig!

Norsk skogkatt kattunge.

Köpa katt - tips & råd

Funderar du på att köpa katt? Det är mycket att tänka på och förbereda när man bestämt sig för att skaffa katt. För att kattköpet ska bli rätt måste du bland annat fundera över hur ditt liv ser ut och hur du bor. Här ...

Ragdoll är Sveriges vanligaste kattras.

Vanligaste kattraserna 2018

Huskatten, blandraskatten eller bondkatten som den också kallas är den vanligast förekommande kattrasen i svenska hem. Bland raskatter är det ragdoll som toppar listan på populäraste kattraserna i Sverige.

Välj rätt kattras

Funderar du på att skaffa katt? Även om olikheter mellan kattraser inte är lika stora som i hundvärlden är det bra att känna till lite skillnader när du ska välja ras. Många egenskaper och personlighetsdrag ligger doc...

Kattraser har olika karaktärsdrag

”Jag ska köpa hund”, säger vännen. Omedelbart kommer frågorna: Vilken ras? Varför den rasen? Den som skaffar katt får sällan dessa frågor. Är det för att man felaktigt utgår ifrån att alla katter är ungefär likadana? ...

Långhåriga, stora katter

Norsk skogkatt, ragdoll och maine coon uppskattas för sin rejäla storlek. Tillsammans med Helig Birma anses de också vara tåliga och lagom aktiva ”familjekatter” som fördrar både barn och andra katter.

Renrasig katt eller huskatt

Den vanligaste bilden av en ”katt” är en huskatt som är randig med vit nos. Och trots dess vanlighet är huskatten en nog så älskad ras.

Vad säger kattägarna om ”sin” ras?

Kattraser är i grunden mer lika varandra än hundraser. Många egenskaper är väldigt individuella och beror mycket på hur du hanterar katten och i vilken miljö den har växt upp.