Område: Katt Om Katt

Reflexer räddar livet på hund och katt

Varje dag dödas eller skadas minst en hund i trafiken. Katter är än mer drabbade med hundratals skadade varje månad och dagliga olyckor med dödlig utgång. Det visar skadestatistik från Agria Djurförsäkring. Det är dystra siffror som till viss del kan minskas genom att öka husdjurets synlighet i höstmörkret med hjälp av reflexer.

Artiklar
Om katt - vad kan du om katter?

Vad vet vi om katter? Få allt från vanliga kattnamn till hur du aktiverar din katt samlat på ett och samma ställe. Det här är bra att veta om katt!

Artiklar
Katten - populäraste sällskapsdjuret i Sverige

Drygt en tredjedel av alla hushåll i Sverige har ett sällskapsdjur, och många säger sig drömma om en egen katt eller hund. I närmare en femtedel av hushållen bor vårt populäraste husdjur - katten. Allra vanligast verkar katterna vara i barnfamiljer.

Artiklar
Farligaste tiden på året för katterna

Sommarmånaderna är härliga, men också farliga. Enligt Agrias statistik ökar antalet traumatiska skador hos katt med 33 procent under sommaren.

Artiklar
Kel- och bitsyndrom

En katt kan ibland helt oprovocerat och oväntat, ur djurägarens synpunkt, attackera och bita sin ägare när ägaren bara klappar sin katt. Detta är vad många kallar för kel- och bitsyndromet. Det är ofta en reaktion på en känsla av otrygghet och osäkerhet som katten får när ägaren passerar en trygghetströskel. 

Artiklar
Agrias reklamfilm: Den svart-vita katten Här kan du titta på Agrias reklamfilm med den svart-vita talande katten. Artiklar