Område: Katt Om Kastrering

Katt med tratt efter kastration.

Vad är skillnaden mellan sterilisering och kastrering på katt?

Vad är skillnaden mellan att kastrera och sterilisera katter? Agrias veterinär reder ut begrepp och förklarar hur både kastrering och sterilisering av katter går till.

Katt får p-piller av sin ägare.

P-piller för katter

P-piller för katter. Så fungerar det med p-piller för katt. Det här är bra att tänka på innan du sätter din katt på p-piller. Och dessa är nackdelarna med att ge din katt p-piller. Läs mer här.

Kastrera katten – varför det?

Många avstår från att kastrera sin katt i tron att katter mår bäst av att vara okastrerade. Men ska du inte använda din katt i avel finns massor av bra skäl att kastrera.

Frågor och svar om kattsjukdomar

Här finns svar på frågor om feber, urinsten, diabetes och andra sjukdomar eller skador hos katt. Läs veterinärens svar på kattägarnas vanligaste frågor.

Marskatter - vad är det som händer egentligen?

Det är mars månad och din tidigare så lugna och härliga katt har plötsligt blivit som förbytt. Du står förbryllad bredvid och ser hur hon springer runt och skriker och skvätter både här och där. Din katt har blivit en...

Tips för kattägare i vårtider

Våren är en härlig tid för både människor och djur! Alla längtar vi tills solen stannar uppe allt längre och att vårblommorna kikar fram. Här får du några tips på vad du kan tänka på kring katt nu i vår.

Fråga Veterinären

Kastrering av honkatt

Jag funderar på kastrera min katt då jag inte ska avla på henne. Vid vilken ålder kan man kastrera katten?

Visa innehåll