Område: Katt Om forskning

Forskning om diabetes på katt

Agrias forskningsfond bidrar till forskning för friskare katter. Här hittar du ett exempel på vad forskningen bidragit till när det kommer till diabetes hos katter. Läs mer om diabetesforskningen här.

Artiklar
Katt i familjen - bra idé enligt forskare

Många djurägare upplever att deras husdjur får dem att må bättre och idag finns forskning som bekräftar detta. Allt fler vetenskapliga undersökningar visar att katter och andra sällskapsdjur kan förbättra människors hälsa och livskvalitet.

Artiklar
Sällskap viktigare för katter än man trott

Att hundar mår dåligt av att lämnas ensamma för länge har varit allmänt känt länge. Nu visar ny forskning att socialt umgänge med ägaren är viktigare än man trott också för katter. 

Artiklar
Finns det en koppling mellan torrfoder och diabetes?

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har undersökt riskfaktorer hos katt och kommit fram till att det kan finnas en koppling mellan vilket foder katten äter och risken att drabbas av diabetes. Men än behövs mer forskning för att kunna avgöra detta säkert. 

Artiklar
Kattens klassresa

Det finns ungefär lika många katter i Sverige som det bor människor i Stockholm. Vi försäkrar våra katter allt mer och de får det allt bättre.

Artiklar
Unik forskning om katters skador och sjukdomar Arbetar du med kattavel? Eller är du kanske på gång att köpa katt och funderar på vilken ras du ska välja? Kanske har du redan katt och undrar om du kan förebygga skador och sjukdomar? Nu presenterar Agria Djurförsäkring nya forskningsresultat ”Agria Cat Breed Profile” där vi kartlagt 500 000 katters sjukdomar och skador. Artiklar