Område: Katt Om Förgiftning

Sjukdomar och skador katt

Sjukdomar och skador som drabbar katten. Här listar vi både vanliga och ovanliga sjukdomar och skador hos katt. Få även koll på vad du ska göra om din katt blir sjuk eller skadad.

Artiklar
Förgiftning av katt

Förgiftning hos katter. Katter kan vara bra på sätta i sig farliga ämnen och växter. Deras nyfikenhet lockar dem att nosa och smaka på saker som är farliga. Här listar vi sånt som kan orsaka förgiftning hos katten och ger dig tips på vad du kan göra om du misstänker att din katt blivit förgiftad.

Artiklar
Giftiga växter för katten

Vilka växter är giftiga för katt? Få koll på vilka växter du bör undvika i hemmet om din katt gillar att smaka på blommor och blad. Här listar vi några växter och blommor som är farliga för din katt.

Artiklar
Läkemedel som är farliga för din katt De flesta katter är väldigt försiktiga med vad de stoppar i sig. Trots det kan det hända att katten får i sig olämpligheter. Om din katt får i sig läkemedel ämnade för människor finns det risk att katten blir förgiftad. Artiklar
Första hjälpen för katten

Grunderna i första hjälpen för katt lätta att lägga på minnet. Kom bara ihåg ABC, som står för andning, blödning och cirkulation. Det betyder att först och främst ska du se till att katten andas och att blodet cirkulerar ordentligt – det vill säga att hjärtat slår. Kraftiga blödningar som inte slutar inom fem till tio minuter måste omedelbart ses över av veterinär.

Artiklar
Använd inte Exspot på din katt Exspot är ett medel mot fästingar som fungerar alldeles utmärkt på de flesta hundar. En katt däremot tål inte medlet och kan bli mycket svårt sjuk. Därför ska du aldrig använda Exspot på din katt. Artiklar
Påskpyntet som kan vara farligt för din katt Nu runt påsk pyntar vi våra hem med blommor, ris med prydnadsägg och andra småsaker, sådant som kan vara riskfyllt för en nyfiken och lekfull katt. Du behöver inte avstå från pynt men var lite extra försiktig så inte katten råkar svälja något olämpligt eller skada sig. Vissa blommor är farliga för kattens hälsa om den skulle ta en smakbit, bland annat den så här års populära påskliljan. Artiklar
Ljus, paketsnören och växter - värsta julfarorna för katten

Det julpyntade hemmet erbjuder många spännande nyheter för katten att utforska. Den tassar runt och upptäcker allt pynt matte och husse har plockat fram.

Artiklar
Giftiga växter för katten i advents- och juletid

Julrosor, hyacinter och amaryllis är exempel på växter som är vanliga i våra hem under jultider. Men se upp - alla dessa växter och fler därtill är giftiga för katter! Läs mer om vilka växter som är särskilt giftiga för katter här.

Artiklar
Giftigt för katt

Min katt är väldigt nyfiken och jag är orolig att hon ska äta något hon inte bör. Vad kan vara giftigt för min katt?

Fråga veterinären