Område: Katt Om Förgiftning

Katt som fångar insjuknad råtta kan bli förgiftad av råttgiftet.

Råttgift är farligt för katter

Råttgift kan orsaka förgiftning hos katter då det bryter ner K-vitamin och blodets förmåga att koagulera då försämras. Här kan du läsa mer om förgiftning av råttgift och vad du gör om din katt fått i sig det. 

Katt nosar på blommor, vilka växter är egentligen giftiga för katt?

Giftiga och farliga växter för katten

Vilka växter är giftiga för katt? Få koll på vilka växter du bör undvika i hemmet om din katt gillar att smaka på blommor och blad. Här listar vi några växter och blommor som är farliga för din katt.

Vanliga orsaker att katter besöker veterinären.

Sjukdomar och skador katt

Sjukdomar och skador som drabbar katten. Här listar vi både vanliga och ovanliga sjukdomar och skador hos katt. Få även koll på vad du ska göra om din katt blir sjuk eller skadad.

Trötthet är ett symtom på förgiftning på katt.

Förgiftning av katt

Förgiftning hos katter. Katter kan vara bra på sätta i sig farliga ämnen och växter. Deras nyfikenhet lockar dem att nosa och smaka på saker som är farliga. Här listar vi sånt som kan orsaka förgiftning hos katten och...

Läkemedel som är farliga för din katt

De flesta katter är väldigt försiktiga med vad de stoppar i sig. Trots det kan det hända att katten får i sig olämpligheter. Om din katt får i sig läkemedel ämnade för människor finns det risk att katten blir förgiftad.

Katt som skadat sig kan behöva första hjälpen.

Första hjälpen för katten

Grunderna i första hjälpen för katt lätta att lägga på minnet. Kom bara ihåg ABC, som står för andning, blödning och cirkulation. Det betyder att först och främst ska du se till att katten andas och att blodet cirkule...

Använd inte Exspot på din katt

Exspot är ett medel mot fästingar som fungerar alldeles utmärkt på de flesta hundar. En katt däremot tål inte medlet och kan bli mycket svårt sjuk. Därför ska du aldrig använda Exspot på din katt.

Påskpyntet som kan vara farligt för din katt

Nu runt påsk pyntar vi våra hem med blommor, ris med prydnadsägg och andra småsaker, sådant som kan vara riskfyllt för en nyfiken och lekfull katt. Du behöver inte avstå från pynt men var lite extra försiktig så inte ...

Ljus, paketsnören och växter - värsta julfarorna för katten

Det julpyntade hemmet erbjuder många spännande nyheter för katten att utforska. Den tassar runt och upptäcker allt pynt matte och husse har plockat fram.

Katt nosar på hyacint, en av många giftiga växter för katt.

Giftiga växter för katten i advents- och juletid

Julrosor, hyacinter och amaryllis är exempel på växter som är vanliga i våra hem under jultider. Men se upp - alla dessa växter och fler därtill är giftiga för katter! Läs mer om vilka växter som är särskilt giftiga f...

1 / 2

Visa innehåll