– Vi på Agria vill göra det lättare för alla att engagera sig och hjälpa de djur som inte har en husse eller matte, berättar Patrik Olsson, affärsområdeschef på Agria och initiativtagare till projektet.

2014

De första mottagarna blev Hundstallet och Kattstallet. Hela överskottet av intäkterna från armbanden som sålts från och med maj fram till 1 september 2014 går till deras respektive verksamheter.

– Efter det kommer vi att välja ut nya mottagare, berättar Patrik Olsson. Vi samarbetar idag med de största djurorganisationerna i Sverige och djurhälsa är ett stort fokus för oss, säger Patrik Olsson. Målet är att samla in minst en halv miljon kronor innan året är slut.

Margite Nordenstam, verksamhetschef för Hundstallet i Stockholm som årligen tar emot cirka 400 hundar menar att det kommer att innebära mycket för verksamheten:

– Behovet är stort, många av hundarna är i dåligt skick och kräver åtskilligt både i form av fysisk och psykisk rehabilitering. Det här blir ett betydelsefullt bidrag för oss, säger Margite.

Säljs på event och på webben

Armbanden säljs på alla de event där Agria medverkar och i vår webbshop, Agriashop.se.

Armbandet kostar 100 kronor. 50 kronor per armband går direkt till välgörenhet, 30 kronor är tillverkningskostnad och 20 kronor moms. Vår webbshop bjuder dessutom på frakten när du beställer på Agriashop.se.

Länken är gjord i silikon och berlockerna av zinc alloy. Materialen är godkända enligt EUs regler.

När du köper Agria Djurförsäkrings armband så hjälper du oss hjälpa djur i nöd!