Borsta päls, klippa klor och tro det eller ej, borsta kattens tänder. Följ listan på vad du bör ha koll på när det gäller att sköta om och vårda din katt.

Så sköter du om din katt

Ta hand om din katt på bästa sätt. Här har vi samlat fem enkla tips för att din katt ska må bra. 

Fem tips på hur du sköter om din katt

Borsta kattens tänder

Det är inte alla som vet, men katter behöver också borsta sina tänder. Det kan vara lite klurigt att få till. Så här visar vi dig hur du gör när du ska borsta din katts tänder.

Så borstar du kattens tänder

Visitera din katt

Om du regelbundet känner och tittar igenom din katt så är det enklare att upptäcka eventuella problem. Ju tidigare du upptäcker att något inte stämmer med din katt desto bättre. Vi ger dig tipsen på vad som är bra att titta på när du visiterar din katt.

Visitera din katt - upptäck problem i tid

Vaccinering

Vad ska katten vaccineras mot och när? Att hålla koll på vaccinationer för katt kan vara krångligt. Därför har vi skrivit ihop bra information för dig som vill få koll på både varför katten ska vaccineras och mot vad.

Vad ska katten vaccineras mot?

Avmaskning

Hur ofta ska jag avmaska min katt? Läs mer om varför katten behöver avmaskas och hur ofta. 

Avmaska katten

Pälsvård

En fin päls ger glada katter och tvärtom. Tovor och smuts kan påverka din katt mer än du kanske tror. Så tar du hand om din katts päls för att den ska bli så välmående som möjligt. 

Ta hand om kattens päls

Filmtips till kattägare

Tycker du det är enklare att se tipsen på film? Då har vi samlat våra tips som filmklipp som visar hur du tar hand om din katt här.

Kattsäkra ditt hem

Foder och vikt

Borsta kattens tänder

Vaccinera, id-märk och kastrera

Visitera din katt

Tips inför veterinärbesöket