Pensionat – när djuret inte kan följa med

Ibland kan inte den fyrbenta familjemedlemmen följa med på semestern. Då kan pensionat vara en bra lösning. På pensionatet får katten eller hunden oftast bo i en egen box, ibland med tillhörande uteplats.

Idag krävs tillstånd från kommunen att driva pensionat för djur. För att få tillstånd ska den som vill driva pensionatet anses passa för uppgiften. Dessutom ska anläggningen godkännas ur djurskyddssynpunkt.

De flesta pensionat kräver att katter som inackorderas ska vara vaccinerade mot kattpest och kattsnuva. Hankatter som är äldre än ett år bör vara kastrerade. Hundar ska vara vaccinerade mot valpsjuka och parvo och gärna även kennelhosta.

Det är bra att gå igenom pälsen ordentligt innan man lämnar bort sitt djur för att försäkra sig om att hunden eller katten inte tar med sig någon ohyra till pensionatet.

Många seriösa pensionat har en veterinär knuten till sig ifall olyckan skulle vara framme. Av den anledningen kan pensionatet också vilja se ett bevis på att djuret är försäkrat. Ett tips är därför att i god tid leta reda på försäkringsbrevet eller ringa Agrias KundCenter på 0775-88 88 88 och beställa ett nytt brev.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg