Kattens klor kan behöva klippas

Svartvitt katt ligger på golvet

Kattens klor kan behöva klippas. Blir de för långa kan de växa in i trampdynan. Det gäller framförallt äldre katter som inte använder sina klor så ofta.

Om du behöver klippa klorna beror på hur katten lever, om det är en innekatt eller utekatt och hur aktiv den är. Ta för vana att kolla kattens klor regelbundet så att de inte växer in i trampdynan.

Det går bra att använda en nagelklippare men bäst är en klotång som är avsedd för katter. De finns att köpa i de flesta djuraffärer.

Ta ett stadigt grepp - men var försiktig

Att klippa kattens klor är kan vara besvärligt, speciellt om katten inte vill samarbeta. Ett bra sätt är att ha katten i knät och hålla fast den med ett bestämt grepp. Håller du inte i katten ordentligt är det lätt hänt att den rycker till precis när du klipper.

Tryck mot trampdynan för att få fram klorna så att du ser dem ordentligt. Större delen av klon är fylld med en rosa pulpa som innehåller nerver och blodkärl. Var försiktig så att du inte klipper i den. De vita spetsarna består av död vävnad och här går det bra att klippa utan att det känns. Klipp inte närmare pulpan än cirka två millimeter.

Gillar? 2 av 6 gillade, 1,7 i betyg