Möt världsvinnaren Sivan

Den stora kattutställningen FIFe World show 2015 gick av stapeln förra helgen. Agria Djurförsäkring var på plats och det var såklart också några av världens finaste katter. En av katterna som utsågs till World Winner 2015 var svenska katten Sivan.

Sibiriska katten Sivan som egentligen heter S*AmiliiSibiri’s Prinzessin Glorina valdes till World Winner 2015 i klassen för vuxna honor i kategori 2. En väldigt fin utmärkelse som den coola katten tar med ro.

- Vi firade vinsten med skumpa och lite extra godis till Sivan. Hon är en van utställningskatt och när vi kom hem putsade hon bara sig själv så där som katter brukar göra, säger Sivans ägare Sören Kedert.

Förberedelser

På utställningar är det efter rasstandarden som katterna bedöms. Men visst krävs det en del förberedelser innan om man har en vacker katt med mycket päls. Redan några dagar innan utställningen började uppladdningen för Sivan med bad och föning på hemmaplan.

- Sedan preppade vi lite på plats och kammade genom pälsen innan hon skulle upp till domaren. Det skadar inte om hårstråna ligger rätt även om Sivan brukar charma domarna med sitt härliga temperament, säger Sören.

En van showkatt

Det är inte alla katter som är ämnade för utställningar och trivs i den miljön. Det är många människor och andra katter på plats vilket gör att ljudnivån kan bli hög. På stora utställningar som FIFe World Winner spelas det musik och ibland trumpet, men det var inget problem för Sivan som är en van showkatt.  

Gillar? 3 av 3 gillade, 5 i betyg