Sök pengar ur forskningsfonden

Nu är det dags att söka pengar ur Agrias och SKKs Forskningsfond för 2019. Forskar du på hund och katt? Skicka in din ansökan idag. Ansökningssystemet är öppet mellan den 1-30 april. 

Du som är forskare eller veterinär och bedriver forskning kring sällskapsdjur har möjlighet att ansöka om medel ur Agria och SKK Forskningsfond. År 2019 ska närmare åtta miljoner kronor fördelas på olika projekt inom veterinärmedicin, genetik och etologi men även forskning om sällskapsdjurens psykiska, sociala och ekonomiska betydelse.

Hur ansöker jag?

Din ansökan sker i två steg och du skickar in din ansökan via forskningsfondens hemsida. Under april månad skickar du in en kortare beskrivning av det projekt du söker anslag för. Om ditt projekt vid granskning uppfyller fondens syften och mål blir du sedan i september ombedd att göra en fullskalig ansökan. Här kan du läsa mer om de olika stegen. 

Skicka in din ansökan här 

Om forskningsfonden

Agria och SKK Forskningsfond är till för att främja forskning om sällskapsdjur inom områden som veterinärmedicin, genetik och etologi, men även forskning om sällskapsdjurens psykiska, sociala och ekonomiska betydelse. 

Målet är att forskningsresultaten ska komma till praktisk användning och ge bra förutsättningar för framgångsrikt avelsarbete, bättre djurhälsa och djurhållning. Dessutom är önskan att skapa ökad förståelse även hos den icke-djurägande allmänheten för hundens, kattens och de övriga sällskapsdjurens betydelse för att förbättra hälsan för människor genom umgänge med djur och för de positiva effekter detta har för den enskilda människan och för samhället.

 

Gillar? 3 av 3 gillade, 5 i betyg