Område: Hund Om Sommar

Hund springer med pinne i munnen på sommaräng.

Sommaren är en härlig årstid för dig med hund. Sol, bad och ledighet hör sommaren till och både hund som ägare brukar älska sommaren. Dock kan sommaren föra med sig en del problem för dig och din hund. Värmeslag, ormbett, fästingar och fuktexem är exempel på baksidor med sommaren. Låt inte detta förstöra din sommar! Förbered dig inför sommaren med massa bra information!

Se upp för picknick- och grillrester

Sommar, sol och lediga dagar. Då passar vi svenskar på att samlas ute i naturen för att grilla och ha picknick. Så länge vi tar med oss resterna hem är allt frid och fröjd men kvarlämnade grillrester kan innebära livsfara för hundar.

Artiklar
Koppel på från 1 mars

Visste du att man under tiden 1 mars till 20 augusti måste hålla sin hund under extra stor uppsikt ute i naturen? Det är till och med straffbart om hunden förföljer vilda djur. Lagen finns för att skydda vilda djur under den tid på året när de får sina ungar.

Artiklar
Algförgiftning hos hund

Är hunden orolig, darrar, kräks och vinglar efter strandutflykten? Kontakta omedelbart veterinär om du misstänker att hunden fått algförgiftning. 

Artiklar
Vattensvans vid bad, kyla och blött väder

Vattensvans är en smärtsam inflammation som kan drabba hundar som blivit nedkylda när de badat eller varit ute länge i regnigt väder. Det finns några enkla saker du kan göra för att förebygga.

Artiklar
Sommar med hund - bra att veta

Sommaren kan innebära att våra hundar kan råka illa ut på olika vis. Här ger vi dig därför massa råd om hur du får både en härlig och säker hundsommar.

Artiklar
Loppor på hund

Hundar kan drabbas av olika typer av loppor – med kattloppan som en av de vanligaste. Loppan orsakar klåda och hudproblem hos hunden och behöver behandlas.

Artiklar
Insektsbett på hund

Insekter som bits eller sticks finns det många av. Att hundar som blir utsatta för bett eller stick får allvarliga reaktioner är dock ovanligt.

Artiklar
Lämna aldrig hunden i bilen en varm dag Det förekommer ganska ofta att hundägare lämnar sin hund i bilen en varm och solig sommardag. Fönstret kanske öppnas några centimeter så att hunden ska få luft. När man sedan kommer tillbaka ligger hunden medvetslös i bilen. Artiklar
Fukteksem/hot spot kan drabba badglada hundar Många är de hundar som fullkomligt älskar vatten och bad. Att vara ständigt fuktig kan bidra till att hunden drabbas av den otrevliga hudsjukdomen fukteksem – ibland också kallad ”hot spot”. Artiklar
Inkapslat gräsfrö i hundens hud Frön från gräs och andra sädesslag kan orsaka en hel del smärta och besvär för hunden om de lyckas ta sig in i ögon, öron, nos eller i värsta fall genom huden. Om du inte lyckas få bort ett irriterande frö kan det likt en fiskekrok med hullingar leta sig in på djupet och orsaka inflammationer. Artiklar