Område: Hund Om Ormbett

Hundar på is kan drunkna.

Så räddar du hunden i akuta situationer

Vad gör man om hunden blir nedkyld eller får värmeslag? Vad gör man om hunden blir huggormsbiten? Om olyckan är framme är det viktigt att du vet hur du ska agera. Här kommer några konkreta tips på hur du räddar din hu...

Ormbiten hund

I Sverige har vi endast en giftig orm, nämligen huggormen. I vissa trakter är den mycket vanlig, till exempel i skärgården. Här kan du läsa om hur du bör agera om din hund blir ormbiten.

Huggormar i gräset kan bita hunden eller katten.

Stor risk för huggormsbett för hundar och katter

Värme och sol lockar fram huggormar – något som för många nyfikna hundar och katter kan bli ödesdigert. En stor mängd huggormsbett rapporterats till Agria Djurförsäkring under soliga dagar.

Veterinärchatt om sommarens faror för hunden

Nu har vi haft den första av våra fyra inplanerade veterinär-chattar. Temat för chatten var "Sommarens faror för hunden". Här kan du läsa samtliga frågor som kom in och veterinär Anne Carlswärds svar på dem.

Tusentals hundar och katter huggormsbitna i sommar

Även om mörkertalet är stort visar statistiken att mellan 1000-2000 hundar och runt 2000 katter blir huggormsbitna i sommar. Dramatiskt, kan man tycka. Men de flesta djur blir återställda om de får vård inom rimlig tid.

7 sommarfaror för hunden

Bett, fästingar, varma bilar och skärsår är saker som kan göra sommaren mindre trevlig för hunden. Här tipsar vi om hur du kan undvika sju vanliga sommarfaror för hunden.

Hund hos veterinären.
Fråga Veterinären

Ormbiten hund

Vad gör jag om min hund blir ormbiten? Vi ska åka till en stuga på sommaren där det finns en del ormar och jag är rädd att mina hundar kan bli bitna. Det tar ungefär två timmar till närmaste djurklinik, är det för lån...

Visa innehåll