Område: Hund Om Köpa Hund

Hundvalpar ligger i korg.
Att köpa hund är ett projekt fyllt med glädje och spänning. Förberedelserna är många och det kan vara svårt att veta om man tänkt på allt innan hunden kommer. Ta del av tips och råd för att köpa hund och ta dig tid för en stunds mysläsning innan du hämtar din nya familjemedlem. Fyll på med så mycket kunskap som möjligt om att köpa hund!

Hunden Luvan som är en omplaceringshund från Hundstallet.

Köpa hund från Hundstallet - en verklig berättelse

Många väljer att adoptera en omplaceringshund istället för att köpa valp. Här kan du läsa Ewas berättelse när hon adopterade sin nya fyrbenta familjemedlem från Hundstallet i Stockholm. 

Hund tillsammans med sin fodervärd.

Fodervärd hund – vad innebär det?

Att vara fodervärd till en hund – så går det till. Här går vi igenom vad en fodervärd är, vad som gäller för både uppfödare och fodervärd. Samt hur det här med försäkring går till.

Köp aldrig en smuggelhund

Fall aldrig för frestelsen att rädda en valp som smugglats till Sverige. Gör du det bidrar du till att hundsmugglare och utländska valpfabriker kan fortsätta sin verksamhet. Dessutom kan valpen föra med sig smittor oc...

Två hundar, så gör du för att lyckas.

Köpa en till hund

Många hundägare funderar på att skaffa ytterligare en hund. Men går det? Ja, det går! Här ger vi dig några bra saker att tänka på som underlättar introduktionen av den nya flockmedlemen samt tipsar om sånt som är bra ...

Två shelties i mellanstorlek.

Mellanstora hundraser

Lagom är bäst tycker många, därför har vi listat hundar som är av mittemellan storlek. Läs om våra vanligaste mellanstora hundraser här.

Stora hundar springer.

Stora hundraser

Är du på jakt efter en stor hund? Då har du kommit rätt! Här listar vi några av Sveriges vanligaste raser av lite större storlek.

Pomeranian och chihuahua, två små hundraser.

Små hundraser

Liten, mindre, minst. Vill du ha en liten hundras? Här har vi listat 10 vanliga hundraser i litet format.

Tips och råd till dig som ska köpa valp

Är du sugen på att köpa valp? Här har vi samlat tips på vad som är bra att tänka på. Läs om allt från hur du väljer valp till vad som är bra att ha hemma när du äntligen får hem din efterlängtade valp.

Valp går i koppel.

Fredrik Steens valpskola: Gå i koppel

DEL 8. Lär valpen att gå i koppel. I denna del av valpskolan får du tips och råd hur du får valpen att lära sig gå i koppel. Här lär hundcoachen Fredrik Steen ut steg för steg hur du tränar valpen att gå i koppel.

Husse och valp tränar på kontaktövningar.

Fredrik Steens valpskola: Kontaktövningar

DEL 6. Kontaktövningar är kanske det som är absolut viktigast att tänka på när man skaffat sig en valp. Det är så otroligt viktigt med en fin och bra kontakt med sin hund och ju tidigare man börjar med detta, desto lä...

1 / 3