Område: Hund Om Köpa Hund

Hundvalpar ligger i korg.
Att köpa hund är ett projekt fyllt med glädje och spänning. Förberedelserna är många och det kan vara svårt att veta om man tänkt på allt innan hunden kommer. Ta del av tips och råd för att köpa hund och ta dig tid för en stunds mysläsning innan du hämtar din nya familjemedlem. Fyll på med så mycket kunskap som möjligt om att köpa hund!

Valp går i koppel.

Fredrik Steens valpskola: Gå i koppel

DEL 8. Lär valpen att gå i koppel. I denna del av valpskolan får du tips och råd hur du får valpen att lära sig gå i koppel. Här lär hundcoachen Fredrik Steen ut steg för steg hur du tränar valpen att gå i koppel.

Husse och valp tränar på kontaktövningar.

Fredrik Steens valpskola: Kontaktövningar

DEL 6. Kontaktövningar är kanske det som är absolut viktigast att tänka på när man skaffat sig en valp. Det är så otroligt viktigt med en fin och bra kontakt med sin hund och ju tidigare man börjar med detta, desto lä...

Fyra hundar i olika storlekar, från liten till stor.

Liten eller stor hund? Vad ska jag välja?

Ska jag ha en liten eller stor hund? Många funderar kring storlek när de ska skaffa hund. Här kan du läsa hundägares egna åsikter om fördelar och nackdelar med att ha en mindre eller större hund.

Matskål är ett tillbehör som är bra att ha hemma när du får hem din hund.

Bra att ha när du får hem din hund

Vad behöver jag ha hemma när jag får hem min hund? Det finns hur mycket utrustning och tillbehör som helst att köpa till sin hund. Här får du tips om det allra viktigaste att ha på plats när du får hem din valp eller ...

Tips och råd till dig som ska köpa valp

Är du sugen på att köpa valp? Här har vi samlat tips på vad som är bra att tänka på. Läs om allt från hur du väljer valp till vad som är bra att ha hemma när du äntligen får hem din efterlängtade valp.

Att ha en hund är härligt. Få tips om du vill köpa hund.

Köpa hund - tips och råd inför hundköpet

Funderar du på att köpa hund? Det är mycket att tänka på och förbereda när man bestämt sig för att skaffa hund. Här kan du läsa mer om att välja hundras, namnval, hundförsäkring och annat som är viktigt att tänka på.

Köp aldrig en smuggelhund

Fall aldrig för frestelsen att rädda en valp som smugglats till Sverige. Gör du det bidrar du till att hundsmugglare och utländska valpfabriker kan fortsätta sin verksamhet. Dessutom kan valpen föra med sig smittor oc...

Valp i hemmet.

Hämta hem valpen

Så har det blivit dags att hämta hem valpen från uppfödaren. Hur går det egentligen till och vad är bra att ha koll på när du äntligen hämtar hem din efterlängtade valp? Vi går igenom det steg för steg.

Valp lär sig sitt med hundtränaren Fredrik Steen.

Fredrik Steens valpskola: sitt och ligg

Lär valpen sitt och ligg. Ibland får jag frågor av engagerade valpägare varför valpen inte kan sitta eller ligga när ägaren säger till. Man berättar för mig att man provat med en godis, att man provat att vara sträng,...

Olika hundraser springer tillsammans.

Vilken hundras ska jag ha?

När du bestämt dig för att köpa hund är det dags att också komma fram till vilken ras som är bäst för dig. Här listar vi några viktiga frågor att ställa dig själv när du ska välja hundras.

1 / 3