Område: Hund Om Hundutställning

Långhårig tax på utställning.

Ställer du ut din hund, eller är du sugen på att börja? Hundutställning finns i olika former och på olika nivåer. Här ger vi utställningstipsen för såväl nybörjare som proffs. Följ med på hundutställningevents och –evenemang och se härliga bilder från tävlingarna. Visste du att vi har en uppfödarklubb, Agria Breeders Club som föder upp hundar. Mycket att spana in för dig som gillar hundutställning!

Årets utställningshund 2017 heter Zinnia

Efter ett år fyllt av stora och små hundutställningar runt om i landet är det klart. Årets utställningshund 2017 heter Merrymac Zinnia Of Gold Again och är en irländsk terrier. 

Ställning Årets Utställningshund 2017

Årets Utställningshund koras efter årets alla hundutställningar. Agria Djurförsäkring premierar de fyra främst placerade varje år. Årets första utställning äger rum i Göteborg i början av året. Sista tävlingen hålls i...

Hund och Husdjur Expo - hund 2014

Bilder från Hund och Husdjur Expo på Solvalla år 2014. Agria var som stolt sponsor på plats. Mässan bjöd även på prova på aktiviteter för hund, utställningar och föreläsningar.

Bilder från Crufts 2011

Den 10-13 mars 2011 ägde världens största hundutställning - Crufts - rum i England. Här ger vi dig ett smakprov från utställningen i bildform.

Bedömning på hundutställning

På en hundutställning bedöms hundens exteriör. Domaren tittar på hundens kroppsbyggnad, rörelser och specifika rasdetaljer. Här kan du läsa om hur konkurrensen mellan hundarna går till.

Börja med hundutställning

Av många hundägare upplevs hundutställningar som en trevlig och social hundsport. Det primära ändamålet är att utvärdera avelsresultat med fokus på rastyp, konstruktion och sundhet. Därigenom får vi fram friska och su...

Klassindelning och bedömning på hundutställning

På hundutställning delas hundarna in i olika klasser. De flesta hänger samman med hur gammal hunden är men det finns också så kallad bruks/jaktklass och championklass.

Komihåg-lista inför hundutställning

Förbered dig för utställningen i god tid, så ökar förutsättningarna för ett bra framträdande.

Så går det till på utställningsdagen

Under en dag på hundutställning är det mycket att hålla koll på. Här tipsar vi om några saker som är bra att hålla koll på.

Utställningens språk – rena grekiskan

Utställningschampion, CACIB, BIR och Cert. Det är bara några exempel på uttryck som en van utställare slänger sig med. För en oinvigd kan det vara krångligt att hänga med.

1 / 2