Område: Hund Om Hundras

Två hundar, så gör du för att lyckas.

Köpa en till hund

Många hundägare funderar på att skaffa ytterligare en hund. Men går det? Ja, det går! Här ger vi dig några bra saker att tänka på som underlättar introduktionen av den nya flockmedlemen samt tipsar om sånt som är bra ...

Två shelties i mellanstorlek.

Mellanstora hundraser

Lagom är bäst tycker många, därför har vi listat hundar som är av mittemellan storlek. Läs om våra vanligaste mellanstora hundraser här.

Stora hundar springer.

Stora hundraser

Är du på jakt efter en stor hund? Då har du kommit rätt! Här listar vi några av Sveriges vanligaste raser av lite större storlek.

Pomeranian och chihuahua, två små hundraser.

Små hundraser

Liten, mindre, minst. Vill du ha en liten hundras? Här har vi listat 10 vanliga hundraser i litet format.

Flera olika hundraser och blandraser.

Välj rätt hund

Funderar du på att köpa hund? Vad roligt, här hjälper vi dig på traven att hitta den perfekta matchen när du väljer hund. Lycka till i ditt val av hund!

Agria Breed Profile - statistik för hundraser och kattraser.

Statistik över hundars hälsa - Agria Breed Profiles

Nu har Agria Djurförsäkring släppt ny sjukdomsstatistik över hundars hälsa. Agria Breed Profiles innehåller värdefull information om vilka diagnoser som förekommer inom vilka raser, och hur raserna står sig hälsomässi...

Labrador retriever är vanligaste rashunden i Sverige.

Vanligaste hundraserna i Sverige 2018

Populäraste hundraserna vi har i våra hem i Sverige. Här hittar du topp 20 vanliga hundraser, med blandrashunden i topp följt av labrador och golden retriever.

Olika hundraser springer tillsammans.

Vilken hundras ska jag ha?

När du bestämt dig för att köpa hund är det dags att också komma fram till vilken ras som är bäst för dig. Här listar vi några viktiga frågor att ställa dig själv när du ska välja hundras.

Köpa valp? Tips och råd

Går du i valpköpartankar? Vårtider är lika med valptider! Här kan du läsa mer om hundraser, namnval, hundförsäkring och annat som är viktigt att tänka på innan du köper din valp.

Det gäller att ha tungan rätt i mun när man väljer hundras.

Hjälp att välja rätt hund

Att skaffa hund är ett stort beslut. Vi hjälper dig på traven med vad som är bra att tänka på inför ditt köp av hund. Här listar vi tips och råd för att du ska lyckas så bra som möjligt med att hitta en hund som passa...

1 / 2