Område: Hund Om Hundens Hus

Lek med din hund

Att leka med sin hund är bland det bästa man kan göra. Oavsett om din hund är en liten valp eller en senior är leken ett perfekt redskap för att bygga upp er relation och skapa regler.  

Lär känna din valp

Vår i luften och många skaffar valp! En härlig tid full av förväntan, spänning, kärlek och arbete väntar dig som hämtar hem din valp. Vad behöver jag tänka på? Hur ska det bli? Hur kommer den lilla valpen att bli som ...

Lär din valp att hälsa fint

Hundar hälsar på varandra genom att slicka varandra i mungipan. Det är anledningen till att valpar och otränade hundar glatt hoppar upp på oss. Därför behöver vi lära våra valpar att hälsa fint - på människors vis.

Träna bort ljudrädsla hos hund

Att hundar är rädda för ljud kan bero på flera olika saker. Här ger vi dig lite tips på hur du kan försöka träna bort ljudrädsla hos din hund.

Träna valpen att ta spontan kontakt

Förhoppningsvis har du nu en valp som nyfiket följer dig och tittar på dig ofta eftersom du leker med din valp. Nu är det dags att bygga vidare på detta och det kan du göra på flera sätt.

9 tips på lekar med din valp

Att leka med sin valp är bland det bästa du kan göra - vinsterna är många. Du bygger upp kontakten, relationen, samarbetet, kommunikationen och lär samtidigt valpen aktivitet, passivitet och regler. Här får du massor ...

Tips på övningar som passar valpen

Under våren och försommaren är det många som får hem en liten valp. Här tipsar Cilla Danielsson från Hundens Hus om lite övningar som hjälper dig och din valp att få en bra start tillsammans.