Område: Hund Om Hund

Sjukdomar och skador hund

Vilka sjukdomar och skador kan hundar drabbas av? Här listar vi vanliga och ovanliga sjukdomar hos hundar. Läs också om vilka skador hunden kan råka ut för och vad du kan göra om din hund skadar sig. 

Artiklar
Flest hundar i Dalarna, Värmland och Gävleborg

Ungefär 15 procent av svenskarna har hund i hushållet enligt en ny undersökning. Allra flest hundar och hundälskare bor i Dalarna, Värmland och Gävleborg – där finns hundar i nästan var femte hem. I Stockholm är det inte lika hundtätt.

Artiklar
Giftigt för hund - lista över giftiga ämnen

Vad är giftigt för hundar? Hundar är ofta experter på att äta sånt de inte ska. Det är heller inte lätt att ha koll på vad som är farligt och inte. Vissa saker kan vara direkt livshotande, medan annat endast är giftigt i stora mängder. Här listar vi några av de saker som kan orsaka förgiftning hos din hund.

Artiklar
Bosse Svensson är 2014 års Djurens Hjälte På Bosses Hundhjälp i Göteborg står telefonen på dygnet runt. När det ringer är det människor med hundar i nöd som ber om 78-årige Bosse Svenssons hjälp till veterinärvård. Idag tillkännager Agria att Bosse Svensson blir årets Djurens Hjälte. Läs vår intervju med honom. Artiklar
Hundar kan vara smittbärare av rävens dvärgbandmask Första fyndet av rävens dvärgbandmask i Sverige skapar nya frågor för landets hundägare. Parasiten ger inga sjukdomssymtom på hundar men hundar kan vara smittbärare och smitta människa. Artiklar