Område: Hund Om Gift

Giftigt för hund - lista över giftiga ämnen

Vad är giftigt för hundar? Hundar är ofta experter på att äta sånt de inte ska. Det är heller inte lätt att ha koll på vad som är farligt och inte. Vissa saker kan vara direkt livshotande, medan annat endast är giftigt i stora mängder. Här listar vi några av de saker som kan orsaka förgiftning hos din hund.

Artiklar
Se upp för hundens sommarfaror En oturlig sista munsbit på glassen, metkrokar, ormbett, fukteksem och förgiftningar. Med sommarens fröjder följer också risker som snabbt sätter stopp för friden. Agria Djurförsäkring listar här några av sommarens faror för hunden Artiklar
Giftiga växter för hund

Jag har väldigt mycket blommor i hemmet och i min trädgård. Hur vet jag vilka som är giftiga för min hund och behöver jag ta bort dem helt då?

Fråga veterinären
Giftigt för hund

Hur vet jag vad som är giftigt och inte för min hund?

Fråga veterinären
Ormbiten hund

Vad gör jag om min hund blir ormbiten? Vi ska åka till en stuga på sommaren där det finns en del ormar och jag är rädd att mina hundar kan bli bitna. Det tar ungefär två timmar till närmaste djurklinik, är det för långt? Och har du några tips på hur vi kan bära våra hundar om de blir bitna i tassen (vi har två flatcoated retrievers)?

Fråga veterinären
Vad är giftigt för hundar?

Vilka ämnen är giftiga för hundar?

Fråga veterinären
Förgifting av råttgift

Min hund har ätit en död mus, kan hon fått i sig råttgift också? Hur vet jag om hon är förgiftad?

Fråga veterinären