Område: Hund Om Gammal Hund

Anpassa träningen efter hunden

Många med blandrashundar skippar valpkursen enligt en undersökning Agria Djurförsäkring gjort. Här har vi en flitig kursdeltagare som fortfarande testar på nytt trots sin ålder. Möt Scooby, blandrashunden som precis som sin matte älskar att lära sig nya saker.

Artiklar
Hur går det till när man avlivar en hund?

Att behöva avliva sin trogna följeslagare är någonting många hundägare fruktar. När är det rätt tid att avliva och hur går det till? Här förklarar vi hur avlivningen och omhändertagandet efteråt går till.

Artiklar
Den gamla hunden När en hund blir gammal och åldras kan den förändras gradvis både psykiskt och fysiskt. Att se till att hela hundens liv är värdigt är något vi hundägare är ansvariga att göra. Artiklar
Ta hand om din gamla hund En äldre hund blir lätt inaktiv med åldern och tar inte för sig på samma sätt som de yngre hundarna. Här tipsar vi om hur du ska behandla din gamla hund för att den ska få ett värdigt liv ända in i det sista? Artiklar
När blir hunden vuxen?

Att hundår går snabbare än våra år känner många till. Men när blir en hund vuxen egentligen?

Artiklar
När hunden blir gammal

När hunden åldras förändras den både psykiskt och fysiskt. Den levnadsglada valpen blir vare sig vi tror det eller ej så småningom grå runt nosen och stel i sina leder. Faktum är att fyra av tio hundar i Sverige faktiskt är ”veteraner” som är över åtta år gamla.

Artiklar