Område: Hund Om Första Hjälpen

Så här sköter du om din hund på bästa sätt

Hur tar jag hand om min hund på bästa sätt? Att sköta om och vårda hunden är viktigt för att den ska må bra. Läs mer om vad som är bra att tänka på när det kommer till skötsel och vård av hund. Och få tips på hur du vänjer din hund vid till exempel tandborstning och visitering. Lycka till!

Artiklar
Magomvridning kräver snabb veterinärvård

Magomvridning innebär att hundens magsäck roterat runt sin egen axel. Tillståndet är väldigt allvarligt då det hindrar mat, vätska och gas att komma vidare och orsakar både smärta och fara för hundens liv.

Artiklar
Första hjälpen för hund

Att kunna ge sin hund Första hjälpen om olyckan är framme kan vara skillnaden mellan liv och död. Veterinär Ylva Tryggers föreläsning på temat; Första hjälpen för hund handlar om hur du kan rädda livet på hunden samt hur du förhindrar ett kritiskt tillstånd att förvärras.

Artiklar
Drunkning De flesta hundar är mycket duktiga simmare men ibland händer det att hundar faller i vatten eller går igenom is och inte kan ta sig upp. En pool kan också utgöra en drukningsrisk för en hund som inte kan ta sig upp över kanten. Artiklar
Andning Blödning Chock – Första hjälpen för hund Att kunna ge sin hund konstgjord andning, stoppa blödningar och veta hur man behandlar en hund som hamnat i chock är bokstavligt talat livsviktigt. Här berättar veterinär Ylva Trygger hur du gör. Artiklar
Föremål som fastnat i hundens mun

När en hund tuggar på en pinne eller ett ben kan det lätt hända att bitar fastnar mellan överkäkens tänder, tvärs över gommen.

Artiklar
Råttgift kan ge inre blödningar hos hunden Det händer ibland att hundar äter råttgift och blir sjuka och till och med dör. Råttgift innehåller ofta ett ämne som försämrar blodets förmåga att koagulera. De råttor som äter giftet dör av inre förblödning. Artiklar
Varning för snigel-medel Att hundar får i sig bekämpningsmedel mot sniglar är relativt ovanligt. Det finns ändå anledning att varna för denna form av förgiftning eftersom problem med "mördarsniglar" på senare år dykt upp i Sverige. Artiklar
Brutna klor kan behöva veterinärvård

Kloskador är vanliga skador. I de lindrigare fallen är klokapseln uppfläkt eller sprucken. I andra fall har det uppstått en fraktur mitt på klon och den kan ha gått tvärt av.

Artiklar
Skärsår på hund

Skärsår är en av de vanligaste olyckshändelserna som drabbar hundar. Så här gör du om din hund skurit sig och fått ett sår.

Artiklar