Område: Hund Om Foder

Överviktiga hundar – oroande hälsohot

Övervikt hos hundar är ett enormt hälsohot som kan ge upphov till kroniska sjukdomar och förkorta livet. Minst 30% av alla hundar lider av övervikt, troligen fler. Orsaken är i de allra lesta fall densamma som för människor - kombinationen för mycket mat och för lite motion. 

Artiklar
Tips för en skönare hundvinter Vintern är en härlig tid för hundar och människor, men den kan också vara väldigt besvärlig. Därför tipsar vi här om hur du och din hund får en skönare vinter tillsammans. Artiklar
Vad innehåller ditt djurs foder?

Vilket foder är bäst? Och hur vet man vad ett foder innehåller? Som djurägare kan det vara svårt att förstå vad som står på förpackningen men faktum är att Jordbruksverket jobbar hårt för att göra innehållsförteckningen på foderpåsen lättare att förstå.
– Jordbruksverkets målsättning är nämligen att ha det tydligaste och bästa foderregelverket i världen, berättar Kjell Wejdemar som arbetar på enheten för foder och hälsa på Jordbruksverket.

Artiklar
Övervikt hos hundar Övervikt hos både människor och hundar börjar bli ett allt större samhällsproblem. Onyttig snabbmat är för många dagens enda mål och tiden för motion och friluftsliv blir allt mindre på grund av stressade arbetssituationer. Artiklar