Område: Hund Om Eva Bodfäldt

På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - gnagmöten

DEL 2. I förra avsnittet om jobbiga hundmöten fokuserade Eva Bodfäld på att blockera hunden med kroppen genom att utstråla lugn och dominans. Denna gång går hon igenom ”gnagmöten” som trots att det kan verka som en enkel muta är den metod fungerar bäst på många hundar.

Artiklar
På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - sitt kvar

DEL 3. Vid det sista tillfället av Eva Bodfäldts kurs i hundmöten får deltagarna ytterligare ett par verktyg att lära sig i lugna situationer som ytterligare redskap att ta till i besvärliga situationer. Ett väl inlärt ”sitt kvar” är ett bra komplement till blockeringar och gnagmöten.

Artiklar
På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - behåll lugnet

DEL 1. Att möta andra hundar på promenad tycker många hundägare är jobbigt. När hunden inte uppför sig som vi önskar i hundmötet blir vi lätt stressade, generade, arga eller besvikna.

Artiklar
Hitta hundens på- och avknapp

Hur kombinerar man bäst aktivitet och passivitet med hunden?
– Att kunna leka och koppla av tillsammans med min hund är något som jag idag värderar mycket högt, säger Eva Bodfäldt och avslöjar att det tog ett tag innan hon insåg hur viktiga båda delarna är.

Artiklar
Attityden viktig när du tränar hunden

Att träna och tävla i lydnad och bruks handlar om attityd. Både hos föraren och hos hunden. Så resonerar Eva Bodfäldt på sin kurs i bruks- och lydnadslydnad.
– När hunden bjuder upp till dans, då svarar vi, säger Eva.

Artiklar
4 vägar till en bra kontakt med din hund Hur vill du som hundägare att din hund ska uppträda? Är det viktigare att den kan genomföra en platsliggning på en appellplan än att den kan sitta tyst vid din sida medan du pratar med grannen? För Eva Bodfäldt är svaret självklart – samspel i vardagen är nummer ett. Artiklar