Många väljer att ha en livförsäkring på sin hund. Men hur vet jag vilket livvärde min hund har? Här ger vi svar på vanliga frågor om hundens livvärde.

Hur vet jag min hunds livvärde?

En hunds livvärde bestäms av antingen inköpspris eller marknadsvärde. För de allra flesta hundar är hundens livvärde beloppet du köpte hunden för. Värdet kan också bero på hundens så kallade marknadsvärde. Marknadsvärde innebär vad det skulle ha kostat att köpa en likvärdig hund. Marknadsvärdet styrs av vilka meriter hunden har från exempelvis utställningar och jaktprov. Behöver du hjälp med att värdera din hund, kontaktar du oss nedan.

Kan jag höja livvärdet på min hund?

Du kan höja livvärdet på din hund om du exempelvis ställer ut, jagar eller har en servicehund. Då höjer du livvärdet i takt med att hunden meriterar sig. För livvärden upp till 25 000 kronor kontaktar du vårt kundcenter eller ditt ombud så ordnar vi det direkt. Är din hund värd mer än 25 000 kronor behöver vi ett veterinärintyg innan det nya livvärdet börjar gälla. Du måste själv se till att hunden är rätt värderad hos oss.

För att teckna en livförsäkring som är högre än hundens inköpspris eller över 25 000 kronor, måste hunden ha officiella meriter.

Kontakta oss

0775-88 88 88

Du kan också kontakta ditt ombud om du vill ha hjälp att värdera just din hund.

Se till att ha din hund livförsäkrad i det värde den faktiskt är värd!