5 viktiga råd inför ditt köp av valp

  • Fundera över om du har tid, råd och möjlighet att skaffa en hund
  • Kontakta en uppfödare, annonsör eller besök SKK:s webbplats för att köpa hunden
  • Åk till en hundbutik och köp alla tillbehör som en hund behöver (foder, mat- och vattenskål, halsband, koppel, leksaker och reflexer
  • Fundera över vilken försäkring hunden ska ha och teckna en
  • Se till att din hund blir id-märkt och regelbundet vaccinerad

Få våra bästa tips och råd om hundköp

Ja tack, jag vill gärna få Agrias nyhetsbrev med erbjudanden och information.
Så behandlar vi personuppgifter

Du kan närsomhelst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att kontakta oss på telefon 0775-88 88 88 eller genom länken längst ner i nyhetsbrevet.

Välj rätt hund

Att bestämma sig för att köpa hund är ett stort beslut som kräver noggrann planering. Det svåraste och viktigaste är att bestämma sig för vilken ras som passar dig och din familj allra bäst. Det första du bör göra är att samla hela familjen för att diskutera valet. Det största felet du kan göra är att välja hund enbart efter utseende! Tänk på att hunden förhoppningsvis ska leva med er i familjen i tio år eller mer.

Fråga dig själv: Vad vill du eller din familj ha hunden till?

Att välja hund

Vanligaste valpnamnen

När du bestämt dig för vilken ras som passar dig eller din familj bäst är det dags att ge hunden ett namn. Men att bestämma vad valpen ska heta kan vara svårt.  Kanske vet du redan med dig sedan innan vilket namn du vill ge din vän. Kanske har du inga idéer och behöver inspiration. Vi listar de 50 populäraste hundnamnen för tikar och hanar så att du kan få lite inspiration till ditt beslut.

50 populäraste hundnamnen

Hitta rätt hundförsäkring

Även om det är tråkigt att tänka på sjukdomar och skador när du just bestämt dig för att köpa valp så är det bra att ha i åtanke att din framtida kamrat faktiskt kan bli sjuk eller råka ut för en olycka. Då är det tryggt att ha en försäkring som täcker kostnader för dyra veterinärbesök och som gäller hela hundens liv.

På Agria Djurförsäkring får du trettio procent rabatt när du tecknar försäkring för din valp. Rabatten gäller endast valpar under fyra månader. Du får också tio procent webbrabatt som gäller första året.

Villkor

Teckna försäkring och få rabatt

Vi önskar dig ett stort lycka till i ditt val av hund och hoppas att du och din framtida vän får en fin tid tillsammans!