1. Den första tiden

Nu när du äntligen efter lång väntan har fått hem din lilla valp så börjar allvaret. Oavsett hur mycket du längtat efter denna lilla valp, oavsett vilka bilder du målat upp framför dig, så har du nu en hel del arbete framför dig.

Den första tiden

2. Rumsrenhet

Jag vågar påstå att nästan alla hundar i Sverige med en normal omvårdnad blir rumsrena ganska fort. Men man ska komma ihåg att det ibland kan ta upp till åtta, tio månader för vissa hundar innan rumsrenheten är helt befäst.

Rumsrenhet

3. Försäkring till valpen

Hör hundcoachen gå igenom varför det är viktigt att ha en försäkring till valpen. Läs eller se mer om valpförsäkring i valpskolan här.

Försäkring till valpen

4. Valpar som bits

När en valp börjar känna sig hemma i sin nya bostad börjar den hitta på bus. Det är fullkomligt naturligt och är egentligen inte bus, utan valpens sätt att utveckla sig och att utforska sin omgivning.

Valpar som bits

5. Ensamhetsträning

Ensamhetsträning med valp. Få tips och råd om ensamhetsträning med valpen. Läs och titta hur du kan börja träna valpen att vara ensam.

Ensamhetsträning

6. Kontaktövningar

Kontaktövningar är kanske det som är absolut viktigast att tänka på när man har en liten valp. Det är så otroligt viktigt med en fin och bra kontakt med sin hund och ju tidigare man börjar med detta, desto lättare är det.

Kontaktövningar

7. Inkallning

Att ha hunden lös ger en härlig frihet. För att kunna ha en hund lös så måste man ha kontroll på hunden och om det behövs så måste man kunna ropa in sin hund. Det är det som kallas inkallning.

Inkallning

8. Gå i koppel

Hundar som drar i koppel är ett vanligt problem. "Hur lär jag min hund att gå fint i koppel?" är en av de vanligaste frågor jag får. Många blandar också ihop ”gå fint i kopplet” utan att dra med att ”gå fot”.

Gå i koppel

9. Kloklippning

Få koll på kloklippning på valpen, i valpskolan får du tips och råd i valpskolan hur du lär valpen att vänja sig vid att få klorna klippta.

Kloklippning

10. Aktivering

Det är oerhört viktigt att aktivera sin hund. Det gäller oavsett hundens ålder och är kanske det viktigaste man ska tänka på som hundägare. En hund kräver aktivering för att må bra. Och en hund behöver må bra för att inte bli en ”problemhund”.

Aktivering

Sitt och ligg

Ibland får jag frågor av engagerade valpägare som handlar om varför valpen inte kan sitta eller ligga när ägaren säger till. Man berättar för mig att man provat med en godis, att man provat att vara sträng, men inget hjälper.

Sitt och ligg

Gå fot

Att en hund ska gå ”fot” är inte samma sak som att den ska gå lugnt och fint under en promenad. ”Fot” är ett inlärt kommando som innebär att hunden går på din vänstra sida i en perfekt position, nära men utan att tränga dig.

Gå fot

Motion

Chihuahua, Schäfer, Rottweiler, eller vilken ras som helst behöver motion. Oavsett storlek på hund eller ras så är motion en viktig ingrediens för en hunds välmående.

Motion

11. Visitering

Det är viktigt att visitera valpen för att lättare veta hur valpen mår. Fredrik Steen visar hur du känner och tittar igenom valpen.

Fredrik Steens valpskola Visitering

12. Unghunden

I sista avsnittet av Agrias valpskola går vi igenom unghunden. Få tips och råd om vad som är bra att tänka på med unghundar.

Unghunden

Hundförsäkring

Vad kostar det att försäkra min hund?

Upp till25%rabatt för alla hundar