Det finns en hel djungel av reflexer för både hund och ägare med olika räckvidd och design. Låt inte bara tycke och smak avgöra vilken reflex du ska välja när du är på jakt efter nya. 

Gamla reflexer slits ut 

Något som inte alla tänker på, är att reflexer slits ut ganska fort. De flesta håller bara ett år och behöver sedan bytas ut. Tänk därför på att reflexvästar som tvättats, koppel som utsätts för väder och vind och reflexer som legat i fickan åldras och behöver bytas ut. För att kontrollera att en gammal reflex fungerar bra kan du lysa på den samtidigt som du lyser på en ny reflex på fyra meters avstånd. Jämför skillnaden mellan den gamla och nya reflexen och byt ut om någon syns sämre.

Reflextips

  • Kombinera en lampa med reflex på hunden. Reflexen syns bra när den träffas av ljus, medan lampan syns när det är helt mörkt.
  • Om din hund går lös utan koppel, är det lättare att se var hunden är om den har en blinkande lampa.
  • Hundar med mycket päls syns bättre med reflexväst än med reflexhalsband.
  • Om du använder reflexväst på din hund – tänk på att reflexen bara syns från sidan och alltså inte framifrån eller bakifrån.
  • Se till att även du bär reflexer! Med reflexband fästa runt handlederna och traditionella dinglande reflexer redo i fickorna syns du bra. Bäst syns du med en reflexväst i kombination med dinglande reflexer och en lampa.