Varma bilar

 Varma bilar kan innebära livsfara för hunden. 20°C utomhus kan ge 85°C i bilen. Här kan du läsa mer om vilka temperaturen som kan bli farliga för hunden. Och även vad du gör om din hund drabbats av värmeslag.

Lämna aldrig hunden i en varm bil

Kalla bilar

Att även kalla bilar kan vara farligt för hunden är inte lika välkänt som för varma bilar. Visste du till exempel att det är förbjudet att lämna en hund utan tillsyn i bilen om temperaturen ligger under -5°C.  Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller om du har hunden i bilen när det blir kallt ute.

Lämna aldrig hunden i en kall bil 

Säkerhet

Det finns många produkter för hundar i bil, med vilka är egentligen säkra? Här kan du läsa mer om hur du gör bilresan så säker och härlig som möjligt för din hund.

Så åker din hund säkert i bilen

Hund som mår dåligt av att åka bil

Många hundar har inga problem med att åka bil. Vissa hundar gillar inte alls att åka bil och blir stressade. Andra blir åksjuka. Har du en hund som av någon anledning inte mår bra i bilen finns det saker du kan göra för att underlätta.

Hundar som flåsar, flämtar, är stressade och ibland kräks kan lida av åksjuka. Här kan du läsa mer vad du gör om din hund är åksjuk.

Veterinären ger råd vid åksjuka 

Träna hunden att vänja sig vid bilåkning