Skötsel och vård

Glad hund i baksätet på bilen är säker med bilbälte.

Så åker din hund säkert i bilen

Säkerhetsbälten, hundburar, transportväskor och bilsitsar för hund. Det finns många tillbehör för bilresan och sätt att transportera hunden på i bilen. Här kan du läsa mer om olika alternativ och hur du gör bilresan s...

Hund sitter med säkerhetsbälte i bilen.

Hund i bil - tänk på det här

Varma bilar, kalla bilar, säkerhetsbälten och burar. Det finns mycket att tänka på när det kommer till hundar och bilar. Här svarar vi på vanliga frågor och reder ut vad som är bra att tänka på när du har med hunden i...

Hund får spot-on fästingmedel applicerat i nacken.

Fästingmedel till hund

Vilket fästingmedel är bäst för hundar? När det kommer till fästingpreparat för hund finns det en del att välja mellan. Här går vi igenom godkända fästingmedel för hundar och hur de används.

Hund får sina klor klippta.

Klippa klor på hund - så gör du

Så klipper du hundens klor. Vad ska du tänka på när du klipper hundens klor och hur ofta ska man klippa klorna? Här förklarar vi steg för steg hur du går tillväga.

Borsta hundens päls är ett att många sätt att sköta om sin hund på.

Så här sköter du om din hund på bästa sätt

Hur tar jag hand om min hund på bästa sätt? Att sköta om och vårda hunden är viktigt för att den ska må bra. Läs mer om vad som är bra att tänka på när det kommer till skötsel och vård av hund. Och få tips på hur du v...

Se upp för picknick- och grillrester

Sommar, sol och lediga dagar. Då passar vi svenskar på att samlas ute i naturen för att grilla och ha picknick. Så länge vi tar med oss resterna hem är allt frid och fröjd men kvarlämnade grillrester kan innebära livs...

Ett svalkande bad kan vara skönt för hunden en varm dag.

Så tar du hand om hunden i värmen

Sol och värme kan skapa problem för våra hundar. Hur tar man bäst hand om hunden när temperaturen stiger? Här får du tips om vad som är bra att tänka på för att hunden ska må bra i värmen.

Fundersam hund. Funderar du på om du ska kastrera din hund eller inte?

Kastrera eller inte kastrera hunden?

Det finns båda nackdelar och fördelar med att kastrera. För hanhundar är det ett relativt enkelt ingrepp som brukar gå fort att återhämta sig från, medan det för tikar är ett mer omfattande ingrepp. 

Ta hand om hundens tassar i vinter

Snö, slask och salt kan skapa smärtsamma sprickor i hundens trampdynor. Under vintern är det därför bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet. Så här gör du för att förebygga problem.

Så borstar du hundens tänder

Tandsten, tandlossning och många andra tandsjukdomar kan ofta förebyggas genom regelbunden tandborstning. Här kommer några användbara tips till dig som inte gjort det tidigare.

1 / 5