Skötsel och vård

Så här sköter du om din hund på bästa sätt
2018-08-21 Hur tar jag hand om min hund på bästa sätt? Att sköta om och vårda hunden är viktigt för att den ska må bra. Läs mer om vad som är bra att tänka på när det kommer till skötsel och vård av hund. Och få tips på hur du v...
Se upp för picknick- och grillrester
2018-06-19 Sommar, sol och lediga dagar. Då passar vi svenskar på att samlas ute i naturen för att grilla och ha picknick. Så länge vi tar med oss resterna hem är allt frid och fröjd men kvarlämnade grillrester kan innebära livs...
Så tar du hand om hunden i värmen
2018-05-31 Sol och värme kan skapa problem för våra hundar. Hur tar man bäst hand om hunden när temperaturen stiger? Här får du tips om vad som är bra att tänka på för att hunden ska må bra i värmen.
Kastrera eller inte kastrera hunden?
2018-03-27 Det finns båda nackdelar och fördelar med att kastrera. För hanhundar är det ett relativt enkelt ingrepp som brukar gå fort att återhämta sig från, medan det för tikar är ett mer omfattande ingrepp. 
Ta hand om hundens tassar i vinter
2018-01-10 Snö, slask och salt kan skapa smärtsamma sprickor i hundens trampdynor. Under vintern är det därför bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet. Så här gör du för att förebygga problem.
Så borstar du hundens tänder
2017-11-03 Tandsten, tandlossning och många andra tandsjukdomar kan ofta förebyggas genom regelbunden tandborstning. Här kommer några användbara tips till dig som inte gjort det tidigare.
Så klipper du hundens klor
2017-11-01 Vad ska du tänka på när du klipper hundens klor och hur ofta ska man klippa klorna? Här förklarar vi steg för steg hur du går tillväga.
Klipp klorna och borsta tänderna
2017-03-30 Om du tar väl hand om din hund kan du förebygga en del vanliga skador och sjukdomar. Några exempel på saker du bör göra regelbundet är klippa klor, borsta tänder och känna igenom din hund. 
Skendräktighet hos tik
2017-03-20 Om din tik blir nedstämd eller uppför sig konstigt efter löpet så är risken att hon drabbats av skendräktighet stor. Man räknar med att 40 procent av alla tikar blir skendräktiga. Under skendräktigheten tror tiken sjä...
Enkla vardagstips för friskare hundar
2017-03-18 Hundarnas livsstil sätter spår i deras hälsa precis som hos oss människor. Genom att skapa enkla rutiner för att ta hand om hunden i vardagen kan du förebygga en hel del sjukdomar. Här kommer enkla vardagstips från Lo...