Klobrott, tandfrakturer och korsbandsskador gör att många hundar behöver åka in till veterinären. Även benskador och öroninflammation är vanliga orsaker till ett veterinärbesök.

Den lilla valpen är också drabbad då den till exempel tuggar i sig allt möjligt och omöjligt. Benbrott är faktiskt också en relativt vanlig skada den första tiden. Passa på att teckna en försäkring innan valpen fyllt fyra månader så får du 30 % rabatt och dessutom 10 % extra i rabatt om du köper på agria.se. 

Var tredje valp blir sjuk första året

Många hundar kommer någon gång i livet att behöva behandlas med medicin. Medicin ingår i Agrias hundrasförsäkring och miniförsäkring. Och skulle hunden behöva rehabiliteras efter en skada ingår även rehab i hundrasförsäkringen och kan köpas som en tilläggsförsäkring för övriga hundförsäkringar.

Exempel på skada

Hunden Sigge har brutit benet och måste uppsöka veterinär. Kostnaden blir 11 079 kronor. Med en försäkring betalar Sigges husse och matte endast 3 404 kronor i självrisk medan Agria Djurförsäkring står för resten av kostnaden. Utan en försäkring hade Sigges husse och matte fått stå för hela veterinärvårdskostnaden själva.

Detta är endast är ett exempel. Kostnaderna kan variera kraftigt bland annat beroende på klinik och extra kostnader som jouravgift. Exemplet är beräknat på en fast självrisk på 2 050 kronor och en rörlig självrisk på 15 procent.