Vår webbplats använder cookies. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Sjukdomar och skador

Hund som fått i sig glykol kan bli trött och allmänpåverkad.

Glykol är livsfarligt för hundar

Låt inte din hund nosa runt och slicka på marken på parkeringar eller kring bilar. Vissa sorters kylarvätska, låsolja och bromsvätska innehåller glykol vilket kan göra din hund riktigt sjuk. 

Kalla bilar kan bli en fälla på vintern

Att varma bilar är en dödsfälla för hunden på sommaren är allmänt känt. Men att kalla bilar kan bli en fara på vintern är inte alla hundägare medvetna om. Det är till och med förbjudet att lämna hunden utan tillsyn i ...

Vanliga orsaker att hunden behöver besöka veterinär.

Vanliga skador som kan drabba din hund

Det där med att ha hund är tyvärr inte alltid bara kul och härligt. Ibland kan hundar skada sig och det kan bli flera trista besök till veterinären. Ofta till en kostnad som man inte alltid räknat med. För att kunna g...

Hunden kan behöva uppsöka veterinär om den blir sjuk eller skadad.

Sjukdomar och skador hund

Vilka sjukdomar och skador kan hundar drabbas av? Här listar vi vanliga och ovanliga sjukdomar hos hundar. Läs också om vilka skador hunden kan råka ut för och vad du kan göra om din hund skadar sig. 

Hund som varit i kontakt med björnloka kan ge sår på hunden.

Är björnloka giftigt för hund?

Björnloka, jätteloka eller jättebjörnloka – vad du än kallar det är det farligt för hundar. De innehåller nämligen giftig och irriterande växtsaft som kan ge brännskadeliknande sår på hundens hud. 

Kan hundar bränna sig på brännässlor?

Är brännässlor farligt för hundar?

Kan hundar bränna sig på brännässlor? Hundar får sällan problem av brännässlor tack vare sin skyddande päls och trampdynor. Men även hundar kan lyckas bränna sig och känna obehag precis som oss människor.

Köldkramp och förfrysningsskador

Vintern är oftast härlig för både hundar och människor. Men hur väl våra fyrbenta vänner tål kyla varierar beroende på ras och individ. Var vaksam så din hund inte drabbas av köldkramp eller förfrysning.

Salmonella hos hund

Att hundar smittas av salmonella är i Sverige sällsynt. Men det förekommer, här kan du läsa om hur salmonella smittar, vilka symtomen är och när du behöver kontakta veterinär.

Överviktiga hundar – oroande hälsohot

Övervikt hos hundar är ett enormt hälsohot som kan ge upphov till kroniska sjukdomar och förkorta livet. Minst 30% av alla hundar lider av övervikt, troligen fler. Orsaken är i de allra lesta fall densamma som för män...

Giftiga och farliga växter för hund – lista

Vilka växter är giftiga för hund? Här listar vi både giftiga växter och växter som på annat sätt kan vara farliga för din hund.

1 / 14