Sjukdomar och skador

En hund som skadat sig eller blivit sjuk kan behöva använda sjukkrage.

Tio vanligaste orsakerna till veterinärbesök

Därför besöker hunden veterinären. I denna lista hittar du de tio vanligaste sjukdomarna och skadorna som vi uppsöker veterinär för.

Hund blir undersökt hos veterinären.

5 vanligaste diagnoserna hos hunden

Dessa sjukdomar och skador drabbas hunden av. Här listar vi de fem vanligaste diagnoserna som hunden besöker veterinären för. 

Sjuk hund.

Allvarlig sjukdom hos norska hundar

Okänd sjukdom bland hundar i Norge. Flera hundar i Norge har dött efter mag- och tarminfektioner de senaste dagarna. Läs mer om utredningen och smittoläge här.

En hund med kennelhosta kan behöva extra omvårdnad.

Kennelhosta hos hundar

Många hundägare har säkert hört ordet kennelhosta. Men vad är egentligen kennelhosta? Och hur kan jag skydda min hund från att bli smittat. Här kan du läsa om symtom, orsak, behandling och vaccin för kennelhosta.

Hund som kräks eller har diarré kan bli trött.

Kräkningar och diarré hos hund

Den vanligaste anledningen till att hundar drabbas av kräkningar eller diarré är att de ätit något olämpligt. Oftast går problemen över på några dagar men ibland behöver veterinär uppsökas. För att hjälpa hunden på bä...

Hund, choklad, lök, avokado, russin och vindruvor.

Giftigt för hund - lista över giftiga ämnen

Vad är giftigt för hundar? Hundar är ofta experter på att äta sånt de inte ska. Det är heller inte lätt att ha koll på vad som är farligt och inte. Vissa saker kan vara direkt livshotande, medan annat endast är giftig...

Knottbett på hund

Knott är en typ av fluga och dessa insekter kläcks i rinnande vatten. Vissa hundar är känsligare än andra mot knottbett. En del hundar kan till och med få allergiska reaktioner.

Hund bredvid blommor och växter som är giftiga.

Giftiga och farliga växter för hund – lista

Vilka växter är giftiga för hund? Här listar vi både giftiga växter och växter som på annat sätt kan vara farliga för din hund.

Hund stucken av geting.

Getingstick på hund är oftast ofarligt

De flesta hundar klarar ett getingstick bra. En lokal svullnad uppstår ibland av getingsticket och hunden kan bli lite öm på stickstället. I enstaka fall kan hunden få en allergisk reaktion och om den blir allvarlig k...

Hundarnas risk för tidig död och sjukdom

Listan är ett urval av raser som visar skillnader i risken för tidig död. Uppgifterna kommer från Agria Breed Profiles och är en sammanställning av svenska livförsäkrade hundar mellan åren 2011-2016.

1 / 15