Sjukdomar och skador

Vanliga skador som kan drabba din hund
2018-07-03 Det där med att ha hund är tyvärr inte alltid bara kul och härligt. Ibland kan hundar skada sig och det kan bli flera trista besök till veterinären. Ofta till en kostnad som man inte alltid räknat med. För att kunna g...
Sjukdomar och skador hund
2018-07-03 Vilka sjukdomar och skador kan hundar drabbas av? Här listar vi vanliga och ovanliga sjukdomar hos hundar. Läs också om vilka skador hunden kan råka ut för och vad du kan göra om din hund skadar sig. 
Är björnloka giftigt för hund?
2018-06-12 Björnloka, jätteloka eller jättebjörnloka – vad du än kallar det är det farligt för hundar. De innehåller nämligen giftig och irriterande växtsaft som kan ge brännskadeliknande sår på hundens hud. 
Är brännässlor farligt för hundar?
2018-05-29 Kan hundar bränna sig på brännässlor? Hundar får sällan problem av brännässlor tack vare sin skyddande päls och trampdynor. Men även hundar kan lyckas bränna sig och känna obehag precis som oss människor.
Glykol är livsfarligt för hundar
2018-03-06 Glykol finns bland annat i bilars och båtars kylarväska och utgör en stor förgiftningsfara för hundar. Det behövs inte särskilt mycket glykol för att en hund ska bli dålig. Här får du några tips på hur du bäst agerar ...
Köldkramp och förfrysningsskador
2018-02-28 Vintern är oftast härlig för både hundar och människor. Men hur väl våra fyrbenta vänner tål kyla varierar beroende på ras och individ. Var vaksam så din hund inte drabbas av köldkramp eller förfrysning.
Salmonella hos hund
2018-02-27 Att hundar smittas av salmonella är i Sverige sällsynt. Men det förekommer, här kan du läsa om hur salmonella smittar, vilka symtomen är och när du behöver kontakta veterinär.
Överviktiga hundar – oroande hälsohot
2018-02-14 Övervikt hos hundar är ett enormt hälsohot som kan ge upphov till kroniska sjukdomar och förkorta livet. Minst 30% av alla hundar lider av övervikt, troligen fler. Orsaken är i de allra lesta fall densamma som för män...
Giftiga och farliga växter för hund – lista
2018-02-05 Vilka växter är giftiga för hund? Här listar vi både giftiga växter och växter som på annat sätt kan vara farliga för din hund.
Vanliga frågor om hundens sjukdomar och skador
2018-01-23 Vad kan jag göra om min hund skadar sig eller blir sjuk? Få svar på vanliga frågor om sjukdomar, skador eller tillstånd som kan drabba din hund. Läs veterinärens svar på frågor ställda av oroliga hundägare.