Vad är Svenska Djurambulansen?

Svenska Djurambulansen är en helt ideell verksamhet som startades 2008. Sedan dess har de hjälpt skadade och sjuka djur till veterinär - en hjälp som kan vara helt livsavgörande om en djurägare inte själv inte har körkort.  Varje år tar de emot runt 11 000 samtal och åker på ungefär 3 000 utryckningar. Organisationen är sedan 2011 även verksam i Stockholm.

Vem kan få hjälp av Svenska Djurambulansen?

Djurambulansen finns i Stockholm och Göteborg och att åka med djurambulansen är gratis. Här finns hjälp att få för djur som till exempel blivit påkörda eller akut sjuka. Djurambulansen står även redo att bistå polis och brandkår om djur blivit skadade vid olyckor och eldsvådor och kan snabbt vara på plats för att se till djurens bästa.

Beroende av volontärer & månadsgivare

Det är många som ringer till Svenska Djurambulansen och organisationen har en stark vilja att utöka till fler städer för att kunna hjälpa ännu fler djur. Organisationen är dock helt beroende av volontärernas arbete och engagemang, tillsammans med engagemang och stöd från ett ökande antal månadsgivare.

Vill du också vara med och stötta deras arbete? Här kan du läsa mer om hur det fungerar om man vill bli volontär eller månadsgivare.

Mer om svenska Djurambulansen