- Det är sån tur att Maximus tog en helt annan väg. För jag hade aldrig hittat henne. Jag hade aldrig sett henne om jag gått som jag ville, säger Christian Raimondi till Aftonbladet. 

En livsavgörande insats

Christian som själv vår ordentligt påpälsad och hade släppt Maximus lös för att han skulle få chans att värma sig blev chockad när han såg Moa ligga ensam i snön. Hon var alldeles för tunt klädd och kraftigt berusad. Det var uppenbart för honom att detta var en ungdomsfylla som gått snett.

Maximus som också förstod att något inte stod rätt till puffade och pussade på Moa för att försöka få henne att piggna till. Efter att ha gjort sitt bästa för att värma upp Moa lyfte christian sedan upp henne och bar henne till en plats där ambulans kunde möta upp.

Maximus hyllades på Svenska Hjältar-galan

Idag mår Moa bra. Maximus och Christians insats var förmodligen livsavgörande eftersom det var 16 minusgrader utomhus vid tillfället. För sin hjälteinsats sprisades Maximus och Christain på Svenska hjältar-galan. Maximus fick ta emot utmärkelsen "Årets djurhjälte 2017" och fick som belöning bland annat en försäkring hos Agria Djurförsäkring. Grattis Maximus!