I zonen runt landets flygplatser är det inte tillåtet att skjuta raketer eller smällare, däremot finns det en del flygplatshotell som tar emot djur. Ett av dem är Clarion Hotel Arlanda Airport utanför Arlanda som erbjuder en raketfri nyårsafton för djurägare. Många hotell har haft stora framgångar med nöjda djurägare och rummen är i princip alltid fullbokade långt i förväg. Vill du boka ett Happy Dog-rum på Clarion Hotel Arlanda i år kan du läsa mer och boka här

Tips till dig som har en skotträdd hund

För den som inte lyckas få något rum, men har en panikslagen hund finns det andra råd.

-       Vid riktigt allvarliga fall bör djurägaren söka upp en veterinär i god tid och be om att få recept på en lugnande medicin, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring.

Vid lindrigare fall finns det andra vägar att gå. Ett tips är att förbereda ett rum i hemmet utan fönster eller ett fönster med ljud- och ljusisolering i forma av en madrass eller tjocka gardiner. Sätt radion på hög volym som maskerar knallarna. Vänj hunden att vara i rummet innan i god tid innan nyårsafton. En godbit mat och dryck gör arrangemanget trevligare.

Glöm heller inte att rasta hunden ordentligt tidigt på nyårskvällen innan smällandet börjar. Se också till att adress och telefonnummer är väl utmärkta på halsbandet om hunden av någon anledning skulle komma lös och rymma i ren förskräckelse.